9 mars, 2024

Fredheim efter förlusten: “vi måste bli tuffare mot fysiska lag”

IFK Norrköping förlorade träningsmatchen mot norska mästarna Vålerenga med 6-1 i träningsmatchen på bortaplan. Efter en bra start av kamraterna i första halvlek tar hemmalaget över spelet när de lyckas göra matchbilden fysisk och duelltät.

Första halvlek börjar rätt så jämnt mellan kamraterna och Vålerenga i Oslo även om hemmalaget skapar de bästa chanserna. Emma Stölen Godö snappar upp en långboll ämnad åt IFK-spelare och driver upp själv innan hon avslutar till 1-0. Vålerenga har ångan uppe och Michelle Kovacs kan nicka in 2-0 bara minuter senare. Molly Wiklander replikerar, Sabina Ravnell driver bollen upp fint längs sin kant och hittar Molly i box som på ett tillslag gör kamraternas första mål. Trots målet tappar IFK mark mot Vålerenga som tar över matchen i halvlekens slutminuter. Sista ordet i första halvlek går till hemmalagets Thea Bjelde som med ett långskott gör 3-1 innan lagen går in till pausvila.

Pressen från Vålerenga avtar inte efter pausen. Karina Sævik blir serverad bollen i straffområdet och fintar förbi sin bevakning innan hon avslutar i krysset till 4-1 tidigt i andra halvlek. Emma Stölen Godö fullbordar sitt hattrick när hon på volley slår in en boll från hörna, och sedan avslutar i bortre hörnet efter att ha fått en djupledsboll av Sævik. I de avslutande 20 minuterna går tempot ner och Vålerenga bevakar sin 6-1 ledning över målsnöret

Manager Tor-Arne Fredheim efter förlusten.

• De första 30 minuterna av första halvlek är riktigt bra. Det är en hög nivå på matchen i sin helhet, även när de gör 1-0 och 2-0 kommer vi tillbaka med 2-1 målet så där är vi med. Men i sista kvarten förlorar vi för många dueller, de är mer fysiska och när vi i inte lyckas flytta bollen snabbare så kommer vi inte till vår rätt.
  • På grund av sjukdom, småskador och att Freja kallats till landslaget så var vi bara tre utespelare idag. Alla i startelvan är inte riktigt redo för 90 minuter så det var många som fick slita idag. Men vi måste bli tuffare mot fysiska lag, vinna fler dueller och vara jobbigare att möta. Det måste vi jobba med

Vålerenga – IFK Norrköping 6-1 (3-1): Träningsmatch, Intility Arena

Mål: 1-0 Emma Stölen Godö (39′), 2-0 Michaela Kovacs (43′), 2-1 Molly Wiklander (44′), 3-1 Thea Bjelde (45+1), 4-1 Karina Sævik (54′), 5-1 Emma Stölen Godö (57′), 6-1 Emma Stölen Godö (67′),

Startelvan: Emma Lind – Elin Rombing, Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Sam Cary – Elsa Burvall (76′), Fanny Andersson (K) – Sabina Ravnell (46′), Wilma Leidhammar, Alexandra Hellekant (67′) – Molly Wiklander

Avbytare: Sofia Hjern, Lisa Johansson (46′), Agnes Karlsson (76′), Svea Rehnberg (67′)