14 september, 2024

Fredheim efter förlusten mot Häcken: “Vår avslutning vittnar på bra fysik”

BK Häcken tog tidigt ledningen och behöll den matchen ut när IFK Norrköping fick se sig besegrade med 1-0 på hemmaplan. “Vi skapade en del mot slutet men lyckades inte förvalta chanserna idag tyvärr”, säger huvudtränare Tor-Arne Fredheim efter matchen.

BK Häcken tog tidigt ledningen, redan i nionde minuten. En hörnspark gick nära inpå Sofia Hjern som dessvärre är sist på bollen i eget nät. Gästerna är det spelförande laget i stora delar av första halvlek och IFK lyckades inte bedriva många längre anfall. Wilma Leidhammar avlossade ett tungt skott från distans som Häckens målvakt tvingades slänga sig för att rädda. Det var Kamraternas bästa chans i första halvlek.

Inför andra halvlek byttes Carrie Jones in, det walesiska nyförvärvets första match för IFK Norrköping. Sara Kanutte Fornes serverades chansen till en cykelspark, och tog den. Dessvärre stod Häckens målvakt perfekt placerad för att ta emot cykelsparkens avslut som gick på mål. IFK:s försvarade sig väl i andra halvlek och fick mot slutet av matchen tre avslutslägen som tyvärr inte gick på mål. Häcken led sig igenom de sista minuterna och lyckades ro segern i hamn.

Tor-Arne Fredheim efter förlusten:

• Lite sur förlust, vi gör en bra match. I de sista tjugo vågar vi trycka och skapar några bra lägen. Framförallt Vesnas precis framför målet som hon brukar göra mål på. Vår avslutning vittnar på bra fysik där vi lyckas vara så starka mot ett lag som ska ut och möta Arsenal i Champions League playoff.

Det var ett surt mål att släppa in men annars kändes det som att vi stod för en bra försvarsinsats.

• Maya och Ebba är hundraprocentiga. Hela backlinjen och laget gör en bra försvarsinsats. När målet kommer så får de lite omställningslägen som de skulle kunna gjort 2-0 men det fick vi bort i andra halvlek. Vi skapade en del mot slutet men lyckades inte förvalta chanserna idag tyvärr. Tittar man chansmässigt har vi 4-2 i hörnor och sju lägen, det är bra mot Häcken.

Nyförvärvet Carrie Jones gjorde debut i IFK-tröjan och spelade både som ytter och mittfältare i andra halvlek, vad tyckte du om hennes insats idag?

• Bra i bägge positioner. Hon har varit med i en veckas träning och där har hon varit ytter och på mittfältet. Vi ville se henne i bägge idag i matchsituation så hon får känna på det. Hon visade att hon fixar det bra och kommer bli nyttig för oss.

IFK Norrköping – BK Häcken: 0-1 (0-1) OBOS Damallsvenskan omgång 19, lördag 14/9 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Mål: 0-1 Sofia Hjern (självmål) 9

Varningar IFK: Vesna Milivojevic

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (83′), Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – Vesna Milivojevic, Fanny Andersson – Dana Leskinen (64′), Wilma Leidhammar, Alexandra Hellekant (46′) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Caroline DeLisle, Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall (64′), Elsa Burvall, Carrie Jones (46′), Sigdis Bardardottir (83′), Svea Rehnberg