IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 juli, 2021

Fransson inför BK Häcken: “Brukar vara tajta matcher”

Alexander ”Alle” Franssons allsvenska resa fortsätter säsongen ut med IFK Norrköping. ”Vi har något spännande på gång så vi får se var hösten tar oss”, säger han efter kontraktsförlängningen.

Många drog i Alexander ”Alle” Fransson för att få ett svar. Skulle han stanna i IFK Norrköping eller skulle ett nytt utlandsäventyr starta under hösten då kontraktet gick ut mitt i sommaren? I tisdags kom svaret att han stannar i hemstaden säsongen ut.

  • Det känns fantastiskt bra att få stanna hela säsongen och att få fortsätta på den här processen som vi är inne i. Det är en spännande höst vi har framför oss så det känns jättebra, säger Fransson.

Känslan är att gruppen kommit ihop väldigt bra. Vad säger du om sammanhållningen?

  • Det känns som vi byggt upp en bra sammanhållning under flera år här och det blir nästan bättre och bättre för varje år. Det är klart att det är kul att man får fortsätta att vara kvar här och umgås med alla sköna grabbar i laget också. Det är skönt att beslutet är taget och att vi stannar kvar. Både för familjen och mig känns det bra, säger Fransson.

Det har inte varit någon hemlighet att det funnits intresse för den starka innermittfältaren från utlandet. Och han erkänner att han nu lämnar några sömnlösa nätter bakom sig.

  • Det är klart att det varit många tankar. Nu kan man slappna av, blicka framåt och se vad vi kan åstadkomma, säger Norrköpingssonen och ler stort.

Fransson fortsätter den allsvenska resan med nästa utmaning – som är att försöka ta tre poäng i matchen mot BK Häcken på Platinumcars Arena.

  • Det är en klurig match eftersom de haft en tuff inledning och där de har fått en ny tränare nu. Vi får se hur de kommer ut, men de har börjat få i gång sitt spel. Det brukar vara tajta matcher mot Häcken. Men det känns som att vi är inne i ett bra flyt och har ett bra självförtroende.

Som tabellfyra ligger IFK Norrköping på en bra placering för att ligga i slagläge och ta ytterligare kliv mot toppen av tabellen.

  • Det är tidigt att säga men det är klart att vi siktar på att nå så högt som möjligt. Vi har något spännande på gång så vi får se var hösten tar oss. Men vi ska inte sväva i väg för att vi vunnit några matcher och ligger där vi ligger just nu. Vi måste ha fötterna på jorden och göra jobbet, säger 27-åringen bestämt.

Om det är något som Fransson lärt sig under sin fotbollskarriär är att det fort kan svänga åt det ena eller andra hållet.

  • Vi lärde oss mycket av det förra året. Helt plötsligt skulle det vara klart att vi skulle vinna SM-guld efter några omgångar. Men man ser hur fort det kan vända där också. Jag hoppas många lärt sig något av det. En annan har ju varit med några säsonger nu, så man har varit med om mycket. Man vet att det svänger fort i fotboll om man inte är fokuserad. Man måste lägga energi på rätt saker.

 

IFK Norrköping – BK Häcken: Allsvenskan, söndag 18/7 kl 15.00, Platinumcars Arena, discovery+.

Annonser