IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 januari, 2024

Fotbollplay – en ny streamingplattform

En nyhet för 2024 är att IFK Norrköping kommer att använda den nya streamingplattformen Fotboll Play.

Fotboll Play är en streamingplattform som tagits fram av Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) och är en gemensam satsning med klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Samtliga 32 klubbar har varsin kanal för att dela videoinnehåll och sända matcher. Klubbarna använder Fotboll Play i olika stor utsträckning och med olika typer av innehåll.

Förutom klubbarnas egna innehåll finns även ett arkiv från tidigare säsonger, och efter varje avslutad omgång laddas en mängd olika typer av klipp upp – som mål, straffar, avslut och varningar.

IFK Norrköping kommer precis som tidigare att dela videoinnehåll på sociala medier, och längre videor på ifknorrkoping.se. Den enda förändringen är att man behöver registrera ett Fotbollskonto, som är gratis.

För IFK Norrköpings del innebär Fotboll Play först och främst bättre möjligheter att sända matcher.

  • Det är framför allt akademimatcher vi kommer satsa på att sända. Vi har smugit igång med kanalen under slutet av 2023, bland annat genom att sända P19:s matcher i Skandinaviska Mästerskapen i Marbella. Det var fina resultat både på planen och på tittarsiffrorna, säger Erik Johansson, media- och kommunikationsansvarig.

Herrarnas två matcher under lägret i Spanien, mot Seattle Sounders och SK Brann, och damernas försäsongsmatcher på hemmaplan kommer att sändas på IFK Norrrköpings Fotboll Play-kanal.

  • Herrarnas och damernas matcher omfattas ofta av sändningsrättigheter, men så ofta vi kan kommer vi att sända. Vi har ingen plan på att låsa intervjuer, reportage eller liknande bakom betalvägg. Matcherna kommer att kosta en liten slant, och i stort sett hela intäkten går till föreningen.

Klicka här för att komma till IFK Norrköpings Fotboll Play!

Tips: Ladda ned appen IFK Norrköping Live! Där hittar du till exempel senaste nytt, säsongskort/biljetter, tabeller, Fotboll Play, Allsvenskan Fantasy.

Annonser