8 maj, 2022

Första hemmasegern bärgad, Elsa Burvall: “Viktigt att orka hålla i och jobba hårt”

Publiken på Platinumcars Arena bjöds på två helt olika halvlekar när IFK Norrköping tog sin andra raka seger efter att ha slagit Gamla Upsala SK med 2-1. En tvåmålsledning från första halvlek blev 2-1 i andra halvlek och det var ingen enkel uppgift att ro hem de tre poängen. Den första hemmasegern för damerna denna säsong av Elitettan.

IFK Norrköping vann den första halvleken solklart, tvåmålsledningen satt redan i 19e matchminuten efter mål av Lovisa Gustafsson och Sabina Ravnell. Tempot i passningsspelet som huvudtränare Tor-Arne Fredheim eftersökt var på plats. Elsa Burvall hade stark närvaro i mittfältet matchen igenom och anpassade sig väl efter matchens svängningar.

• Vi har bra energi i första halvlek och det är vi som skapar alla farliga chanser.

Den andra halvleken går i ett helt annat tecken, Gamla Upsala får spelet att bli alltmer fysiskt och närkampsbaserat och reducerar i 57e minuten på hörna. Även om IFK inte fick matchen dit de ville i andra halvlek så var detta något de förberett sig för. Elsa Burvall förklarar,

• Vi har tränat mycket spel i veckan, långträning i fredags med stort spel också så vi var taktiskt förberedda och självförtroendet från förra matchen gav oss extra energi.

Hur matchen kunde gå åt andra hållet efter pausvilan beror på flera saker, Elsa utvecklar,

• När vi inte lyckas etablera vårat spel från start så blir det lättare för dem att trycka ifrån, nu gjorde de mål och fick energi av det. I dessa matcher är det viktigt att orka hålla i och jobba hårt, avslutar Burvall.

IFK Norrköping – Gamla Upsala SK 2-1

Målen: 13′ Gustafsson, 22′ Ravnell, 57′ Öhlund

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Burvall, Cato, Wiklander – Gustafsson, Johansson, Ravnell

Avbytare:  Lennström, Jeppson, Nyström, Asperot(81′), Bugre, Berggren(62′), Egeriis(72′)