20 februari, 2021

Förlust trots bra insats mot BP

Första ordentliga träningsmatchen tillika genrepet innan nästa helgs möte med Linköpings FC. Mot Elitettan-laget Brommapojkarna blev det förlust trots en bra insats spelmässigt för IFK Norrköping: “Det har varit många slitna kroppar i veckan men vi jobbade för varandra hela matchen”, sa Selma Cajlaković efter 0–2 (0–2) mot Brommapojkarna.

IFK Norrköping skulle egentligen mött Smedby AIS men då icke elitlag inte får spela några matcher föll motståndsvalet på Brommapojkarna som 2020 landade på en 8:e-plats.
   En match som också skulle visa hur IFK stod sig mot ett lag från den serie de kliver in i under våren.

Det var hemmalaget som öppnade bäst och starkast och hade också ett antal hörnor tämligen direkt.
   Tio minuter in i matchen hade gästerna knappt varit förbi mittlinjen och IFK skapade en del chanser även om det aldrig riktigt brändes.
   BP jobbade sig in i matchen och hittade också lägen, framförallt på fasta situationer. Det gällde å andra sidan också Norrköping som hotade på just de där hörnorna.
   Dödläget var det dock bortalaget som bröt åtta minuter innan paus.
   Klara Andrup lyfte en frispark som Mathilda Lindström nickade in.
   Tre minuter senare kom också 0–2 genom Michelle Rojas Flores efter en fin BP-omställning.
   Istället för 0–0 i paus fick IFK ägna halvtidspratet åt att analysera ett underläge.
   –I första halvlek var extremt duktiga med våran press och vi är som bäst när vi pressar högt med hela laget. Nackdelen är att man inte orkar göra det i 90 minuter, så det gäller att vi hittar ett mellanläge, sa Selma Cajlaković.

Till den andra halvleken gjorde IFK ett planerat målvaktsbyte där Cornelia Baldi Sundelius ersatte Sofia Hjern.
   Även den andra halvleken var jämn där dock ingen av lagen skapade några riktigt farliga chanser.
   För IFK-del var Jennie Egeriis närmast med ett avslut som gick strax över ribban efter dryga timmens spel. Med tio minuter kvar hade Molly Wiklander ett skott som täcktes av försvarare.
   Men det kom varken någon reducering eller kvittering på Suez Arena i Smedby.
   –I den andra halvleken blev det bättre med aggressiviteten i vårt straffområde. Det var många byten där alla gjorde fantastiska inhopp. Jag skulle säga att andra halvlek var alltmer jämt, summerade mittbacken.

Det var en match med mersmak trots ett resultat i moll tyckte Selma.
   –Jag måste säga att jag först och främst är sjukt stolt över laget, sa hon och påpekade att matchbilden inte stämde överens med resultatet.
   Och var självkritisk kring ett av målen.
   –Vi gav dom två riktigt billiga mål (jag tar på mig ett utav dom) där aggressiviteten inte var tillräcklig – det ska vi ta med oss in till nästa match. Det ska inte vara några bollar i vårt straffområde utan någon fight.
   Hur långt ifrån BP nivåmässigt tycker du ni var?
   –I och med att BP räknas vara topp tre i år tycker jag inte att vi ligger långt ifrån em. De vinner på att de kanske har spelare med mer rutin och fler säsonger i Elitettan.
   Inför matchen trodde hon på att det skulle bli med ojämnt än vad det blev och att BP skulle sätta högre press på IFK.
   –Men det kommer nog bli en del fighter när serien sätts igång, säger Selma.

Nu väntar ytterligare en träningsvecka innan IFK nästa helg ställs mot Linköpings FC i den tredje omgången i Svenska Cupen. För vinnaren väntar en grupp med BK Häcken, Lidköpings FK och Växjö DFF.
   En ordentlig utmaning.
   –Mot LFC vet vi att tempot kommer vara ett snäpp högre så det gäller att vi är med både när det kommer till spel med boll och utan boll.
   Att sjunka och låta Linköping diktera?
   Nja, inte direkt.
   –Jag tycker inte vi ska fokusera så mycket på att vi ska jobba med ett allt för lågt försvarsspel som man vill göra mot bättre lag. Jag vill att vi hittar ett mellanläge och att vi fortsätter löpa och kämpa för varandra. Vi kommer vinna många matcher på grund av det, säger Selma Cajlaković.