22 oktober, 2023

Sur förlust på Hisingen

Det blev en jobbig kväll för IFK Norrköping på Hisingen. Efter en särskilt tung andra halvlek blåstes matchen mot BK Häcken av till siffrorna 4-1.

Matchinledningen var tuff på Bravida Arena. Hemmalaget var spelsugna och IFK hade svårt att få tag i bollen. Redan efter 10 minuter fick de också utdelning, en hörnvariant och långskott låg bakom Häckens första för kvällen.

IFK växte in i den första halvleken och hittade, bara tio minuter efter matchens första mål, fram till en kvittering. Ett lågt inlägg från Traustason letade sig fram till Totte som, på något märkligt vis nästan liggandes i luften, skarvade bollen över och förbi Abrahamsson. 1-1.

Med bara sekunder kvar till halvtidsvila skulle Häcken svara. Edward Chilufya testade från distans och gav sitt Häcken ledningen med 2-1.

Andra halvleken blev tuff.

Med 63 minuter på klockan utökade Häcken sin ledning genom Momodou Sonko.

Dryga kvarten senare gjorde densamme, Sonko, matchens sista mål och fastställde resultatet till 4-1.

En jobbig kväll på Hisingen för IFK Norrköping.

BK Häcken – IFK Norrköping 4-1 (2-1): Allsvenskan omgång 27, söndag 22/10 klockan 17.30, Bravida Arena.

Mål: Sonko 11′, Nyman 22′, Chilufya 44′, Sonko 64′, Sonko 74′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (79′), Marco Lund, Anton Eriksson, Yahya Kalley – Kevin Höög Jansson (79′), Vito Hammerhöy-Mistrati (52′), Arnor Traustason – Isak Andri Sigurgeirsson (79′),  Totte Nyman (56′), Victor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Ari Skúlason (79′), Marcus Baggessen, Maic Sema (56′), Kristoffer Khazeni (79′), Fritiof Hellichius, Carl Björk (52′), Stephen Bolma, Jesper Tolinson (79′)