24 oktober, 2021

Förlust på Friends Arena

IFK Norrköping lyckades inte hamna på rätt spår igen utan åkte på veckans andra förlust.

Den första stora chansen kom efter dryga fem minuter. Linus Wahlqvist kom ned på kortlinjen och lyfte ett inlägg mot Totte Nyman vid bortre stolpen. Totte kastade sig fram och lyckades med en mycket svår nick – bollen i ribban, i ribban igen och sedan till inspark.

AIK var AIK och blev ännu mer AIK efter att de tagit ledningen. Oscar Jansson slog undan ett inlägg och returen hamnade hos en helt fri Stefanelli som rullade in 1-0 i öppet mål.

IFK Norrköping hade bollen, men hade svårt att få fart på den och att ta sig till några lägen. AIK var svårforcerade och bjöd på näst intill ingenting.

I slutet av halvleken var det nära kvittering efter ett mycket vackert anfall. Alle Fransson slog upp en hård boll som Totte Nyman stötte ned med pannan till Jonathan Levi, som satte ett instick tillbaka till Totte. Kristoffer Nordfeldt i målet gjorde en fin räddning och det blev inte mer än hörna.

I andra halvlek kom IFK Norrköping ut med mer fart och fick AIK att röra på sig. Hemmalaget försvarade sig lågt och väl, men IFK:s övertag var större än i första halvlek och en kvittering kändes närmre.

Domare Kristoffer Karlsson skadade sig med knappa 20 kvar och det resulterade i ett tio minuter långt avbrott. Efter det fortsatte IFK att trycka på för en kvittering, men den riktigt hårda pressen avtog mot slutet av matchen när AIK kom upp och kunde låta tiden gå.

Det sista som hände var att hela laget flyttade upp för att kvittera på Levis frispark, men AIK fick undan och inbytte Victor Wolff blåste av.

Nu väntar en intensiv vecka med hemmamatcher både torsdag och söndag. Nya tag.

AIK – IFK Norrköping 1-0 (0-0)

Mål: Nicolas Stefanelli 24′.

Varningar: AIK: Mikael Lustig 45′ IFK: Abulrazaq Ishaq 7′.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist, Henrik Castegren, Marco Lund (86′) – Christopher Telo (67′), Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Viktor Agardius (46′) – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Samuel Adegbenro.

Ersättare: Julius Lindgren, Egzon Binaku, Theo Rask, Ari Skúlason (86′), Maic Sema, Carl Björk (46′), Kristoffer Khazeni (67′).