8 oktober, 2023

Referat och Presskonferens: Förlust i Värnamo

IFK Norrköping hade en tung andra halvlek i Värnamo när man tappade 0-1 till 2-1 – och tre poäng till noll poäng.

Hemmalaget inledde dagens tillställningen med mest boll och merparten av den första kvarten spelades på Norrköpings planhalva. Några farligare lägen kunde inte noteras – snarare var det en relativt avvaktande matchinledning från bägge lag.

Värnamos bollinnehav avtog något efter första kvarten och den halvlek som följde var böljande.

Första riktiga målchansen innebar också matchens första mål. En snabb spelvändning hamnade hos Victor Lind som utmanade i offensivt straffområde. Några trassliga och härliga sekunder senare hade Ísak Andri Sigurgeirsson fått foten på matchens första mål.

Därefter var det åter Värnamo som hade bollen, men utan att skapa några målchanser.

Nästa målchans signerades också IFK Norrköping. Bara sekunder kvar av den första halvleken stormade Sigurgeirsson fram längs vänsterkanten, vände inåt i straffområdet och hittade fram till Victor Lind. Dansken klackade vackert bak bollen till Vito som avslutade via Värnamo-försvarare och ut till hörna. Det blev det sista som hände i den första halvlek som slutade 0-1.

Andra halvleken var desto mer intensiv.

Efter drygt fem spelade minuter vann Värnamo boll på mittplan och spelade sig igenom och fram till Ajdin Zeljkovic som, kyligt, rullade bollen förbi Oscar Jansson. Kvitterat på Finnvedsvallen.

Matchen som sedan följde präglades av ett IFK Värnamo som tryckte på och ett IFK Norrköping som höll emot. Först fick Oscar Jansson göra en reflexräddning på ett Värnamo-inlägg, sedan var det ribban som var i vägen för ett hemmaledningsmål.

Till sist orkade inte IFK stå emot. Än en gång var Ajdin Zejlkovic fri framför mål, och än en gång rullade han bollen förbi Oscar Jansson, 2-1 och underläge för IFK.

IFK gjorde ett antal byten för att försöka förändra matchen – bland annat fick kapten Nyman komma till spel igen efter ett skadeuppehåll – men hittade ingen kvittering i matchen som blåstes av till resultatet 2-1.

Presskonferens med Glen Riddersholm och Kim Hellberg

IFK Värnamo – IFK Norrköping 2-1 (0-1): Allsvenskan omgång 26, söndag 8/10 klockan 15.00, Finnvedsvallen.

Mål: Sigureirsson 25′, Zejlkovic 52′, Zejlkovic 70′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson (80′), Jesper Tolinsson (80′), Yahya Kalley (67′) – Kevin Höög Jansson , Jesper Ceesay, Vito Hammerhöy-Mistrati – Isak Andri Sigurgeirsson (67′),  Victor Lind (67′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Ari Skúlason, Marcus Baggessen (67′), Maic Sema (80′), Christoffer Nyman (67′), Kristoffer Khazeni (80′), Fritiof Hellichius, Carl Björk (67′)