IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 oktober, 2022

Förlust och publikrekord i seriefinalen

IFK Norrköping och Växjö DFF tippades bli en jämn seriefinal. Ett tidigt ledningsmål från gästerna stod sig hela matchen och IFK halkade ner till tredjeplats i tabellen. 2167 personer lyssnade till när kamratföreningen kallade och siffran är numera nytt publikrekord för damerna.

Ett soligt Platinumcars Arena stod som värd för seriefinalen mellan IFK Norrköping och Växjö DFF. Serieledarna från Småland hade inför matchen en fempoängsledning i tabellen medan IFK hade konkurrenterna Alingsås FC och  IK Uppsala en poäng bakom sig.

Första halvlek var inte gammal förrän gästerna hade spräckt nollan. En crossboll ställer IFK försvaret som snabbt måste ställa om, en vunnen duell och sen kan Strömgren slå in bollen förbi Hjern. Spelmässigt är matchen jämn, bägge lagen klarar att inte ge iväg många bra chanser. Växjö passar gärna bollen i backlinjen för att locka upp IFK:s anfall att pressa och skapa ytor. De passningar som sedan går över har IFK bra koll på. Laget har särskild framgång med snabbheten hos Sabina Ravnell som är nära flera gånger att hitta fram med sina inlägg. Bästa chansen får IFK när en rensning bröstas ner av Cato, mittfältaren slår till  men bollen går tyvärr utanför. Redan i slutet av första halvlek så börjar Växjö bevaka ledningen och tar tid på sig vid fasta situationer.

Den andra halvleken börjar liknande med jämn matchbild men senare får IFK till en period med bra forcering där bollen åker kors och tvärs runt boxen. Men det sista avslutet saknas. Växjö kontrar och slår en del farliga avslut men Sofia Hjern räddar alla i andra halvlek. Växjö stör flytet i matchen på ett rutinerat sätt, de styr ut bollarna till kanterna och det är många avbrott i spelet med frisparkar och inkast. Frustrerande situation för IFK som fortfarande inte lyckas skapa den där riktigt farliga målchansen. Växjö håller undan hela matchen och fortsätter sin segersvit. IFK Norrköpings segersvit i serien stannar på åtta. Elsa Burvall sprang i vanlig ordning på mitten och var en jobbig motstpelare för serieledarna. Mittfältaren summerar matchen såhär:

  •  I matchen är det två väldigt bra och jämna lag som möts, vi kontrollerar större delen av den men de kan skapa farliga kontringar. Vi saknar noggrannheten i sista tredjedelen och skapar inte tillräckligt många bra passningar i slutet. Försvarsspelet var bra idag och hur vi spelar upp var också bra, det är det sista som saknas vilket syns mot de bättre lagen i serien. Detta behöver vi bli bättre på.
  •  Det märktes att de vet om att vi är spelskickliga, de fördröjer spelet redan i första halvlek och får energi av att de skapar de farliga kontringarna.

IFK Norrköping uppmanade sina supportrar och blev lyssnade till. Publikrekordet mot Bromölla tidigare i år slogs tack vare de 2167 åskådare som tog sig till Platinumcars Arena i eftermiddags. Burvall tackar för stöttningen.

  • Publiken gav oss jättemycket energi i det tuffa skeendet när vi släppte in första målet, vi hängde inte med huvudet och fortsatte jaga tack vare stödet.

Efter match fick du chansen att signera idolkort och pannor, hur känns det att ha en eftertraktad handteckning?

Det känns konstigt och jättekul, fint att vi kan vara förebilder åt yngre pojkar och tjejer. Det är verkligen roligt att så många hittat hit och vill se våra matcher.

IFK Norrköping – Växjö DFF 0-1, Elitettan, 1/10, Platinumcars Arena

Mål: Strömgren 6′

Varningar IFK: 

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic (79′), S. Cajlakovic, Handfast, Berggren (46′) – Ravnell, Burvall (79′), Cato, Zomers – Leidhammar, Gustafsson

Avbytare: BerggårdenFlenhagen, Jeppson, Egeriis (46′), Bugre (79′),  Wiklander (79′), Johansson

Annonser