2 juli, 2023

Förlust mot Rosengård

IFK Norrköping stod upp bra mot de regerande svenska mästarna nere i Malmö, men orkade inte hålla emot trots Ebba Handfasts kvitteringsmål – kamraterna lämnar till slut Malmö IP utan poäng.

IFK gick ut starkt mot Rosengård och matchinledningen blev således relativt jämn. IFK, som ställde upp i en fembackslinje, var förvånansvärt framåtlutade och pressade högt.

Tio minuter in i matchen tog hemmalaget ledningen efter att ett inspel runnit hela vägen igenom IFKs straffområde och fram till Oliva Holdt vid bortre stolpen, underläge.

IFK växlade upp och tog sig relativt snabbt tillbaka in i matchen spelmässigt – och det skulle inte dröja särskilt länge innan man också gjorde det på resultattavlan.

Irma Cajlakovic tog hand om en hörna i den första halvlekens slutskede och slog in bollen mot första stolpen. Där fanns Ebba Handfast. Mittbacken nådde högst och styrde bollen mot bortre stolpen förbi Micah i Rosengårds mål. 1-1, kvitterat på Malmö IP, och därefter halvtid.

Andra halvleken var även den jämn. Flera chanser åt bägge håll fanns innan det att Rosengård kunde ta ledningen, målet signerat Gudrun Arnardottir – som var först på en retur och slog in bollen förbi Sofia Hjern.

Resultatet stod sig trots flertalet IFK-chanser – och kamraterna lämnar Malmö IP utan poäng.

FC Rosengård – IFK Norrköping 2-1 (1-1): OBOS Damallsvenskan, omgång 16, Malmö IP, 2/7.

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic (45′), Ebba Handfast, Shannon Woeller – Sabina Ravnell, Azumah Bugre, Vilma Koivisto (74′), Lisa Johansson (60′)– My Cato, Wilma Leidhammar, Lovisa Gustafsson (45′)

Ersättare: Filippa Fransson, Jennie Egeriis (60′), Nicole Robertson (74′), Elsa Burvall (45′), Dilja Zomers, Chelsie Dawber (45′), Viktoria Veber