30 augusti, 2020

Förlust mot Örebro SK

IFK Norrköping förlorade en målrik och svängig match borta mot Örebro SK med 4-3.

Redan efter några minuter dunkade Christoffer Nyman in 0-1 i nättaket för IFK Norrköping – men målet dömdes bort då Ísak Bergmann Jóhannesson fanns i målvaktens synfält när Totte drog till. IFK skapade flera chanser att ta ledningen men det gjorde istället ÖSK efter en halvtimme. De kom loss på vänsterkanten och via ett IFK-ben hamnade bollen vid bortre stolpen där Hümmet kunde stöta dit 1-0 i öppet mål.

IFK vände kort därefter på matchen inom loppet av några minuter. I den 33:e minuten slog Ísak Bergmann Jóhannesson en frispark som Lauritsen nickade på målvakten och sedan rakade han in returen i mål. Två minuter senare rullade Totte in 1-2 efter att Sead Haksabanovic spelat fram honom. Strax innan halvtid var det ÖSK:s tur att kvittera då Hümmet gjorde sitt andra mål efter att IFK tappar boll på egen planhalva. Fyra mål i en händelserik första halvlek.

I inledningen av den andra halvleken ryckte Almqvist ifrån försvararen och slog ett inspel från kortlinjen som rensades precis innan Sead hann fram. Tio minuter in i andra hamnade IFK återigen i underläge då ÖSK gjorde mål på straff. Precis efter det kom matchens sjätte mål när Filip Dagerstål hittade Pontus Almqvist som löpte ifrån backlinjen i djupet och rullade in kvitteringen.

IFK tryckte på för att ta ledningen i slutet av matchen, och det var man nära att göra då Linus Wahlqvist slog ett fint inlägg som Pontus Almqvist nådde högst på – men nicken utanför. På tilläggstid fick en ÖSK-spelare tag i bollen nära IFK:s straffområde och ett par snabba passningar senare tryckte Örebro in 4-3 bakom Isak Pettersson i den 95:e minuten. IFK flyttade upp allt under den korta tiden som återstod, men någon kvittering blev det inte.

Matchfakta: Örebro SK – IFK Norrköping 4 – 3 (2 – 2)
Målen, ÖSK: 1-0 Deniz Hümmet 29′, 2-2 Deniz Hümmet 39′, 3-2 Nahir Besara (straff) 57′, 4-3 Deniz Hümmet 95′  . Målen, IFK: 1-1 Rasmus Lauritsen 33′, 1-2 Christoffer Nyman 35′, 3-3 Pontus Almqvist 59′.
Varning, Örebro SK: Johan Mårtensson, 67′, Hussein Ali 85′, Deniz Hümmet 90′.  IFK Norrköping: Cristopher Telo 41′, Ísak Bergmann Jóhannesson 56′, Alexander Fransson 90′.
Domare: Fredrik Klitte
Publik: -.
IFK Norrköpings lag: Isak Pettersson – Linus Wahlqvist (77), Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Christopher Telo (70) – Ísak Bergmman Jóhannesson (58), Eric Smith (70), Simon Thern, Sead Haksabanovic – Pontus Almqvist (77), Christoffer Nyman.
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Henrik Castegren (77), Lars Krogh Gerson (70), Andreas Blomqvist, Alexander Fransson (70), Jonathan Levi (58), Linus Hallenius (77).

Nästa match: Torsdag 10 september klockan 19.00 hemma mot Östersunds FK.