12 juni, 2023

Förlust mot KDFF efter bortdömt mål och missad straff

En tuff åttonde raka förlust blev det på Platinumcars Arena. Kristianstad vann med 2-0 men innan dess hade IFK ett mål som dömdes bort för offside och en straff i stolpen.

Första halvlek startade jämnt och lagen byttes av att ha boll. Kristianstad kommer inte riktigt fram till ett bra läge utan har problem att ta sig igenom IFK:s backlinje. IFK skapar däremot tre bra chanser, först tar Elsa Burvall skott utifrån som går förbi målet och senare blockeras Leidhammars skott i boxen. My Cato kommer loss på vänsterkanten men Kristianstads målvakt tar sig ut och blockerar avslutet.

Andra halvlek börjar riktigt bra för IFK, Nicole Robertson löper förbi försvarare när djupledsbollen kommer och avslutar i mål. Publiken och spelarna hinner fira innan domaren uppmärksammar offside-flaggan. IFK slår inte ner på takten. Wilma Leidhammar dras i straffområdet och vinner en straffspark, Vilma Koivisto ställer sig vid bollen men slår den i stolpen. Det ska bli värre för IFK, Kristianstad gör mål kort därpå genom Emmi Alanen. Bortalaget tar kommandot och får in 2-0 något senare när Hlin Eirikdottirs avslut letar sig in i mål. IFK ger inte upp utan trummar igång och har lite press på Kristianstad, däremot utan att skapa någon riktigt vass chans. Kristianstad håller undan resterande del av matchen och behåller nollan in på slutvissla.

Manager Tor-Arne Fredheim om första halvlek:

• Det är en bra halvlek där vi presterar väl, två 100% chanser med Wilma och My, vi bör sätta ett av de lägena. Överlag en bra prestation eftersom vi samtidigt begränsar Kristianstad som inte kommer någonstans.

Det är två bakslag för tjejerna i början av andra, bortdömt mål och missad straff, men de fortsätter kämpa. Vad tycker du om deras prestation i andra halvlek?

• Det är otroligt att det på så kort tid döms bort ett mål och sen får vi straff som går i stolpen och direkt efter det har de sin första chans som de sätter. Vi hamnar i en svacka då och de kan göra 2-0. Avbytarna kommer in med energi men vi får inte riktigt till de bästa lägena, vi passar inte till de spelare som vi borde.

Mot Hammarby tog ni steg framåt med fembackslinjen när ni gjorde första målet med den formationen, tycker du ni tar steg idag igen i samma formation?

• Det tycker jag, Kristianstad har inte släppt in många mål i serien och vi har fyra 100%-chanser som vi borde göra två mål på åtminstone. Vi får göra dem mot Örebro istället.

IFK Norrköping – Kristianstads DFF: 0-2 : OBOS Damallsvenskan, omgång 12, 12e juni, Platinumcars Arena

Mål: Emmi Alanen 0-1 (57′), Hlin Eiriksdottir (72′)

Varningar IFK: Kristianstad: Therese Ivarsson, Alice Nilsson

Startelvan: Sofia Hjern – Sabina Ravnell (68′), Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis (76′) – Elsa Burvall (76′), Vilma Koivisto – Nicole Robertson (68′), Wilma Leidhammar, My Cato

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Azumah Bugre, Chelsie Dawber (68′), Dilja Ýr Zomers (76′), Lisa Johansson (68′), Lovisa Gustafsson (76′)