15 oktober, 2022

Förlust mot IK Sirius

IK Sirius gjorde två mål inom kort tid i första halvlek, och IFK Norrköping klarade aldrig av att hämta upp underläget. Matchen slutade med förlust och 2-0 till hemmalaget.

Det var en trevande inledning, där hemmalaget hade det mesta av bollen men utan att skapa några målchanser.

I den 22:e minuten tvingades Viktor Agardius kliva av. Egzon Binaku ersatte.

Efter en dryg halvtimme var IFK Norrköping oerhört nära att ta ledningen. Lagkaptenen för dagen, Arnór Traustason, skruvade en frispark över muren och tvingade målvakten Vaiho till en fin räddning. På returen hamnade bollen hos Godswill Ekpolo, vars avslut också räddades av Vaiho.

Minuterna därefter låste IFK fast sig på offensiv planhalva – då ställde Sirius om. Bjarnason gav Sirius efter en kontring – sen kunde Matthews utöka den ledningen på tilläggstiden av första halvlek.

Arnor Traustason tvingades till ett byte i slutet av den första halvleken – in istället gick Fritiof Hellichius.

Andra halvlek inleddes av ett mer offensivt viktat IFK, mittfältaren Ari Skulason ersattes av anfallaren Andri Gudjohnsen. IFK jagade under halvleken en reducering och kom närmast när Egzon Binaku fälldes i offensivt straffområde, vilket gav IFK en straff. Jonathan Levi blev den som la bollen vid straffpunkten, men avslutet gick i ribban.

Det blev aldrig någon reducering, och IFK Norrköping och den stora bortaklacken fick resa hem till Norrköping utan poäng.

Det blir en kort uppladdning till nästa match – redan på onsdag är allsvenskan tillbaka när Helsingborgs IF kommer till Platinumcars Arena.

IK Sirius – IFK Norrköping: 2-0(2-0), Allsvenskan, 15/10 2022, Studenternas IP.

Målen: 1-0 Aron Bjarnason (37′), 2-0 Tashreeq Matthews (45′)

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Marco Lund, Anton Eriksson, Viktor Agardius (ut 22´) – Jakob Ortmark, Ari Skúlason (ut 45′), Arnór Traustason (ut 42′)  – Daniel Eid (ut 71′), Jonathan Levi, Laorent Shabani (ut 71´).

Avbytare: Wille Jakobsson, Totte Nyman (in 71′), Andri Gudjohnsen (in 45´), Fritiof Hellichius (in 45′), Egzon Binaku (in 22′), Maic Sema (in 71′), Edvin Tellgren.

Gula kort: Anton Eriksson 55′.