30 juli, 2023

Matchreferat: Förlust mot Hammarby

En chansfattig första halvlek förbyttes mot en desto händelserikare andra. Efter dubbla hemmaledningsmål tvingades IFK Norrköping lämna huvudstaden utan poäng.

Första halvleken var lika jämn som den var regnig. 51 – 49 i bollinnehav, fyra skott vardera, två hemmahörnor och en IFK-hörna. Det var inte mycket som skiljde lagen åt.

Närmst i IFK var Vito Hammershøy-Mistrati – som efter dryga halvtimmen nickade bollen strax ovanför ribban.

Andra halvleken inleddes desto intensivare. Efter dryga fem minuter fick Oscar Jansson göra en jätteräddning när Adi Nalic kom till avslut, helt fri framför IFK-målet.

Bar fem minuter senare skulle också ledningsmålet komma. Nalic avslutade, den här gången från avstånd, och hittade förbi Jansson. Uddamålsunderläge.

Därefter jagade IFK kvittering.

Arnor Traustason var på påpasslig på Gudjohnsens retur och kunde, för femte gången i år, skriva in sig i målprotokollet. Kvitterat på Tele2 Arena i den 82e matchminuten.

Tio minuter senare, på stopptid, tog Hammarby ledningen igen.

IFK Norrköping lämnade ikväll huvudstaden utan poäng.

Hammarby IF – IFK Norrköping:  2-1 (0-0): Allsvenskan omgång 17, Tele2 Arena, 30/7 2023.

Mål: Adi Nalic 56′, Arnor Traustason 82′, Viktor Djukanovic 91′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Vito Hammershöy-Mistrati, Jacob Ortmark, Arnór Traustason  – Laorent Shabani, Andri Gudjohnsen, Victor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson, Yahya Kalley, Fritiof Hellichius, Maic Sema, Jesper Ceesay, Kristoffer Khazeni,  Ari Skulason, Isak Ellbring