7 augusti, 2021

Förlust mot BP i återstarten av Elitettan

Trots att IFK Norrköping höjde sig rejält i den andra halvleken fick man inte hål på Brommapojkarna vars två mål från den första halvtimmen stod sig matchen ut: “Det är surt även om de är det bästa laget i första halvlek”, sa Clara Flenhagen efter 0-2 (0-2) mot IF Brommapojkarna.

Det var en grå och regntung väderlek som mötte Brommapojkarna och IFK Norrköping under lördagseftermiddagen på Grimsta IP.
   IFK kom till spel med två av de tre nyförvärven i startelvan där Camilla Olsson tog plats på topp och Gloria Douglas på mittfältet.
   BP – men en match i benen efter återstarten av Elitettan förra helgen – öppnade snabbast på det våta underlaget och skapade tämligen omgående chanser. Och det var mycket från hemmalaget i matchöppningen där IFK hade svårt att hitta upp och vila på offensiv planhalva.
   1-0-målet kom efter 14 minuter där BP hittade anfall på vänsterkanten och slog ett inlägg som Daniella Famili dropnickade in i motsatt hörn, retligt förbi Sofia Hjern som var på bollen.
   IFK samlade sig något och försökte att rida ut BPs anfall som ofta kom i djupet eller på deras vänsterkant.
   Med halvtimmen spelade dubblade hemmalaget sin ledning. Hjern parerade det första avslutet men på returen slog Tempest-Marie Norlin in 2-0. Ett tungt mål från ett effektivt BP som gjorde det jobbigt för IFK.
   Det var främst försvarsspel IFK praktiserade under den första halvleken och det var bara ett fåtal gånger man kom upp tillräckligt för att hota BP-försvaret.

• Vi hamnar lite långt från varandra och ligger lite fel i positionerna vilket gör att de kan spela förbi oss. De utnyttjar att vi tappar boll i fel lägen och gör två mål. Vi höjer oss i andra, sa Clara Flenhagen.

I paus pratade IFK om att jobba tightare ihop och att våga tro på sig själva – därifrån kom man ut som ett nytt lag, flyttade upp positionerna och hittade rätt in i pressen på ett helt annat sätt än matchens första 45 minuter.

• Vi jobbar mer som ett lag och håller ihop laget. Vi tror på det och skapar lite lägen. Vi pratade mycket om att de hamnade två mot en vilket gör att vi blir bortspelade. Vi justerade det och får till pressen mycket bättre.

IFK gav BP mindre tid med bollen, vann den högre upp i planen och skapade också fler och fler möjligheter samtidigt som BP låg rätt och inte var helt ofarliga när de ställde om.
   Såväl Jennie Egeriis och Emelie Johansson utmanade och kom till både avslut och inlägg.
   Närmast var just Egeriis som högg på ett lågt inlägg där bollen för en sekund låg fri innan försvarare tog undan.
   Det var mer och mer IFK under den andra halvleken, både i tålamod, spelvändningar och bollinnehav. Men det där lilla sista saknades i den sista tredjedelen.
   Med kvarten kvar var det IFK som hade initiativet och BP som hade svårt att hitta sitt spel. Men det kom aldrig någon reducering trots bättre rörelse och fart – och även om BP hade ett par farligt chanser i slutet när IFK klev framåt stod sig den första halvlekens resultat även genom den andra halvleken.

Clara Flenhagen gjorde sina första minuter sedan hemmamatchen mot IFK Kalmar i mitten av juni.

• Det är jättekul att vara tillbaka. Jag gör en hyfsat bra match men det är klart man kan slipa på flera saker och det är bara att jobba vidare.

Ni gjorde ett betydligt bättre andrahalvlek – vad kan ni ta med er från den?

• Att vi jobbar som ett lag och håller ihop det, det gör att vi vinner bollen högre upp i planen och har närmare till mål. Vi måste ta med oss att när vi ligger under måste vi gå för det i slutet och trycka upp bollen. Det ska vi jobba med den här veckan som kommer, sa Clara Flenhagen.

Nästa helg är IFK tillbaka på Platinumcars Arena. Söndagen den 15/8 kl. 14:00 kommer Jitex till Norrköping.