28 augusti, 2023

Förlust men nära upphämtning i Borås

Efter stort underläge lyckas IFK Norrköping hämta upp till 3-2 i andra halvlek efter en slarvig första halvlek. Poängen stannar dessvärre i Borås.

Elfsborg öppnar målkontot med att Ahmed Qasem får komma fri och avsluta i boxen efter en fin servering i djupled av Michael Baidoo. Victor Lind testar Valdimarsson i motståndarmålet när hans nick tar sig hela vägen fram till mållinjen innan den stoppas av den isländska målvakten. Assistmakaren Baidoo dyker upp igen och utökar Elfsborgs ledning när han perfekt löper in i Niklas Hult låga inlägg i box, mittfältaren slår till pricksäkert på volley och gör 2-0.

IFK Norrköping skapar några chanser i slutet av matchen. Vid omställning kommer inlägget från Vito väldigt bra fram till en framlöpande Victor Lind som behöver sträcka sina samtliga centimeter för att nå bollen och avsluta. Dessvärre går bollen utanför buren. IFK hinner med en till bra chans men Valdimarsson hinner göra sig stor och rädda chippen från en Totte Nyman. En första halvlek där hemmalaget varit effektiva medan IFK Norrköping slarvat i avsluten.

I början av andra halvlek gör Elfsborg 3-0. Ahmed Qasem viker snabbt in och avslutar men Jansson räddar, returen går rätt på Jeppe Okkels som placerar bollen innanför bortre stolpen. IFK får äntligen spräcka Valdimarssons nolla när Marco Lund slår in 3-1. Traustasons skott är hårt och returen in i boxen kan stötas framåt av Jesper Ceesay till Marco Lund som tvingar in bollen.

IFK får momentum och Arnór slår återigen ett hårt skott som Valdimarsson inte kan greppa, returen kommer ut till Vito Hammershøy-Mistrati som enkelt gör 3-2. Den sista riktiga målchansen lyckas inte Norrköping skapa utan det är hemmalaget som får den bästa chansen i slutet av matchen. Gottfried Rapp kommer fri mot Jansson men Oscar är helt med på noterna och avvärjer ett 4-2 mål. 3-2 förlust är fortfarande ett faktum i Borås.

IF Elfsborg – IFK Norrköping 3-2 (2-0): Allsvenskan omgång 21, måndag 28/8 klockan 19.00, Borås Arena.

Mål: 1-0 Ahmed Qasem (11′), 2-0 Michael Baidoo (20′), 3-0 Jeppe Okkels (59′), 3-1 Marco Lund (68′), 3-2 Vito Hammershøy-Mistrati (83′)

Varningar: Niklas Hult (34′), Laorent Shabani (86′)

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (78′), Jesper Tolinsson, Marco Lund, Anton Eriksson (88′), Marcus Baggesen (62′) – Vito Hammershøy-Mistrati, Jesper Ceesay (78′), Arnór Traustason – Victor Lind (62′), Christoffer Nyman (K)

Ersättare: Wille Jakobsson, Kevin Höög Jansson(88′), Yahya Kalley (62′), Fritiof Hellichius, Ari Skúlason, Ísak Andri Sigurgeirsson, Maic Sema (78′), Laorent Shabani (78′), Carl Björk (62′)