14 juli, 2024

Förlust i Västerås

Vito Hammershöy-Mistrati kvitterade hemmalagets ledningsmål och när klockan närmade sig fulltid verkade det bli delad poäng på Hitachi Energi Arena. Så blev det inte.

Laget turades om att känna på bollen – VSK först, IFK sen, under matchens första tio minuter.

De första IFK-lägena kom strax därefter. Vito skickade in ett hårt, lågt inspel som en grönvit styrde tätt utanför egen stolpe till hörna. På hörnans efterspel hamnade bollen hos Isak Andri Sigurgeirsson. Islänningen vände runt i straffområdet och skruvade bollen precis utanför bortre stolpen.

Åt andra hållet hade hemmalaget en del halvfarliga hörnor, men båda lagen hade svårt att hota på riktigt.

Strax innan halvtidsvisslan ljöd bjöd startdebuterande Moutaz Neffati och Sigurgeirsson på fint samspel, som slutade med att islänningen blev nedsparkad vid straffområdeslinjen. Arnór Traustason sköt bollen i muren och kort därpå blåstes första halvleken av.

I andra halvlek spräcktes målnollan tidigt. VSK piskade in ett skruvat inlägg mellan backlinjen och Mitov som var svårt att värja sig mot. IFK lyckades inte få undan bollen, istället var det Boudah som to hand om den och skickade bollen i nättaket från nära håll.

Kvitteringen kom omgående. Nyman snodde åt sig bollen från Magnusson och satte fart ned mot kortlinjen. Därifrån passade han in bollen emot Vito som stormade mot mål och satte dit 1-1.

När klockan tickade mot 90 lyfte hemmalaget in ett inlägg som till slut hamnade i volleyläge för Magnusson. VSK försvaren fick en drömträff och så var bollen i nät.

Kristoffer Khazeni satte kort senare en väl avvägd djupledsboll till Nyman för chans att rädda en poäng. Kaptenen tog sig från bevakningen men avslutet i snäv vinkel hamnade på fel sida stolpen.

I omgång 15 av allsvenskan ställs IFK Norrköping mot Halmstads BK på Platinumcars Arena. Avspark söndag 14.00.

Västerås SK – IFK Norrköping  2-01, Allsvenskan omgång 14, söndag 14/7 2024, Hitachi Energy Arena

Målen: Abdelrahman Boudah 1-0 52′, Vito (Christoffer Nyman) 1-1 55′, Herman Magnusson 2-1 90′.

Varningar: Herman Magnusson, Moutaz Neffati

Startelvan: David Mitov Nilsson – Anton Eriksson (76), Max Watson, Isak Ssewankambo, Marcus Baggesen – Arnór Traustason, Ismet Lushaku (92′) – Mouttaz Neffati (82′), Vito Hammershøy-Mistrati (76), Ísak Andri Sigurgeirsson (76) – Christoffer Nyman

Ersättare: David Andersson, Amadeus Sögaard, Dino Salihovic (76), Jesper Ceesay , Kevin Höög Jansson (92′), Kristoffer Khazeni (82′), Carl Björk (76), Laorent Shabani, Ture Sandberg (76)

Domare: Victor Wolf