28 januari, 2023

Förlust i träningsmatchen mot Västerås

Herrlagets första träningsmatch spelades mot Västerås SK och slutade med 0-2 förlust på Platinumcars Arena. Två olika elvor fick varsin halvlek för att komma igång inför lagets träningsläger i Spanien nästa vecka.

Första halvlek startade trevande för IFK Norrköping. Västerås var lite vassare i starten och fick utdelning när Miguel Sandbergs skott går i vaden på Frithiof Hellichius, en styrning som blir omöjligt att rädda för Wille Jakobsson i målet.

I andra halvlek byts hela elvan från första halvlek ut och in kommer en helt ny. Västerås gör tidigt 2-0, Sandberg är framme igen. En passning utanför straffområdet letar sig in centralt igenom IFK:s försvarare fram till ett enkelt avslut för tvåmålsskytten. I de kommande minuterna så börjar IFK skapa fler lägen men kan i slutändan inte spräcka VSK:s nolla.

Huvudtränare Glenn Riddersholm om träningsmatchen:

• Det är bra att alla spelare som ska med till träningslägret till Spanien är hela och har fått spela en del idag.
  • Två mixade lag ställde vi upp med, det kunde man se på kvaliteten. Det var inte så bra rytm men samtidigt ska vi se Västerås bedrift. De spelade matchen som att det var VM-final och det gör de bra.
  • Vi har många saker att ta med oss från idag, det ska jag vara ärlig med att säga. Det jobbar vi vidare med som lag. Resultatet är inte det viktiga för nu ska vi ta nästa steg i vår försäsong, träningslägret på Spanien.

IFK Norrköping – Västerås SK 0-2

Mål: Miguel Sandberg 26′, 54′

Första startelva IFK: Jakobsson – Eid, Lund, Eriksson, Hellichius – Lindkvist, Traustason – Ellbring, Sema, Sigurdsson – Gudjohnsen

Andra startelva IFK: Jansson – Ssewankambo, Rask, Stefansson, Ekpolo – Ortmark, Skúlason – Sandberg, Salihovic, Shabani – Nyman