IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 mars, 2024

Förlust i träningsmatchen mot KIF Örebro

IFK Norrköping förlorade mot KIF Örebro med 1-0 i en chansfattig träningsmatch på Behrn Arenas regntunga konstgräsplan.

Det var ett skade- och sjukdomsdrabbat IFK Norrköping som åkte västerut för att möta KIF Örebro i den näst sista träningsmatchen innan premiären av OBOS Damallsvenskan.

IFK började matchen med att snabbt skapa sig ett farligt läge. Svea Rehnberg som utgick som nia denna match slog in bollen centralt till My Cato som fick se sitt avslut räddas ut till hörna. Utöver denna chans så försökte Viktoria Veber på distans men bollen slog i ribban.

Matchen är i stora delar tillknäppt och bägge lag kämpar med regnet som försvårar spelet. Första halvlek slutar 0-0.

I andra fortsätter spelet hacka för bägge lagen. KIF Örebro lyckas två gånger få igång ett flipperspel i IFK:s straffområde men utan resultat. Sabina Ravnell utmanar från sin vänsterkant men inläggen plockas upp av försvarande örebroare.

I matchens slutminuter får KIF chansen, Sigurbjörnsdottir tar den när hon nickar in ledningsmålet. Elin Rombing rensar bollen medan den ännu är i luften och som TV-tittare är det omöjligt att bedöma om bollen var inne. Men linjedomaren bedömer att så är fallet.

De sista minuterna spelas av utan att kamraterna kvitterar.

Akademispelaren Freja Lindwall efter 90 minuters speltid:

  • Det kändes riktigt bra att få spela 90 minuter för första gången med damlaget. Det var lite nytt med Sam bredvid mig som mittback men vi hade bra kommunikation och sammanhållning i backlinjen, säger Freja i bussen hem till Norrköping.

Hur var planen att spela på?

  • Det regnade mycket, bollen stack iväg men man kommer in i det och vänjer sig.

Vad tycker du om första halvlek?

  • I första halvlek gör vi det bra framåt de första trettio även bra defensivt. Sen blir det svårt för oss att hitta ytorna för avslut.

Och i andra?

  • Vi fortsätter i andra på samma sätt, med fortsatta svårigheter att hitta ytorna vi vill nå, och sen får vi ett baklängesmål mot oss. Det var surt med tanke på att vi hade ett övertag på dem.

KIF Örebro – IFK Norrköping 1-0 (0-0): Träningsmatch, Behrn Arena

Mål: 1-0 Aslaug Dora Sigurbjörnsdottir (85′)

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Freja Lindwall, Sam Cary, Sabina Ravnell – Viktoria Veber, Fanny Andersson – Molly Wiklander (70′), Wilma Leidhammar, My Cato (K) – Svea Rehnberg (70′)

Avbytare: Emma Lind, Elsa Burvall (70′), Lovisa Carmblad, Stina Dahl Forslund (70′), Thilde Alvberger

Annonser