14 maj, 2023

Förlust i Östgötaderbyt

IFK Norrköping förlorade det historiska derbyt med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål av hemmalaget. “Krigade för det hela vägen in i mål”, säger Tor-Arne efter slutsignal.

7800 på läktarna – varav en tydlig majoritet i IFKs färger – inramade dagens derby.

Matchen inleddes starkast av hemmalaget, som tidigt tog över bollinnehavet.

Linköping, som vid det laget etablerat sig på IFKs planhalva, nickade in ledningsmålet efter 18 spelade minuter.

Resultatet stod sig till halvtid.

I den andra halvleken var det ett starkare bortalag vi fick se. Mer boll, mer chanser. IFK såg som farligast ut de sista tio minuterna när Wilma Leidhammar äntrat derbyplanen, men något mål kom aldrig och derbyt slutade med uddamålsförlust.

Något som däremot inte slutade med förlust var den matchen som spelades på läktaren – där var det en total överkörning signerad IFK Norrköpings supportrar.

Tor-Arne Fredheim efter matchen.

Reflektioner på slutsignal…

• Vi hade lite svårt första kvarten att komma nära dem och fick göra lite ändringar. Vi visste att det skulle bli tufft för oss men vi ville gå för det direkt. Sen är det tufft i och med att vi behöver göra en del byten idag, säger han och fortsätter:
  • Vi kommer närmre och närmre de här topplagen. Det har vi visat de här senaste matcherna, även om vi förlorat, så känner vi att vi inte är så långt ifrån dem. Det som nykomling är otroligt starkt.

Om matchens inramning…

• Fantastiskt alltså. Särskilt eftersom att vi fick hämta upp det lite i andra halvleken och visa supportrarna att vi krigade för det hela vägen in i mål.

Linköpings FC – IFK Norrköping 1-0 : OBOS Damallsvenskan, omgång 8, Bilbörsen Arena, 14/5.

Mål: Nellie Karlsson 18′

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Selma Cajlakovic, Shannon Woeller – Sabina Ravnell, Viktoria Veber, Vilma Koivisto, Jennie Egeriis – My Cato, Nicole Robertson, Dilja Ýr Zomers

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Azumah Bugre, Lisa Johansson, Lovisa Gustafsson, Chelsie Dawber, Wilma Leidhammar