15 juni, 2023

Förlust i Örebro

IFK Norrköping lyckades varken kvittera eller bryta förlustsviten borta i Örebro och lämnade Behrn Arena utan poäng. “Känns väldigt tungt”, säger Tor-Arne Fredheim efter slutsignal.

Inledningsvis var det ett IFK Norrköping som gick högt och pressade tillbaka Örebro. En uppsjö av brytningar högt upp i banan präglade matchinledningen, men IFK kunde man inte kapitalisera och ta ledningen – istället var det Örebro som inledde målskyttet efter 10 spelade minuter.

På en kontring hittade Kollanen till Bodin i djupled som säkert placerade bollen förbi Hjern, underläge för IFK.

Örebro växte sig in i matchen därefter och skapade ett antal fler chanser – men något 2-0 mål kom inte – och 1-0 stod sig till halvtid.

Den andra halvleken var det ett jagande IFK som ställdes mot ett lågt och försvarande Örebro.

Närmst att kvittera kom My Cato som, efter fint inlägg av Lisa Johansson, kunde avsluta i offensivt straffområde. I vägen stod Tove Enblom i Örebro-målet.

Matchen slutade 1-0 till KIF Örebro – och IFK har fortsatt en förlustsvit att bryta.

Tor-Arne Fredheim efter matchen:

Om känslan på slutsignal

• Det är klart att det känns väldigt tungt. Jag tycker att vi börjar matchen väldigt bra, men att vi sedan sjunker ihop lite efter 1-0. Jag tror det är en följd av många unga spelare och många spelare som inte har rutin från allsvenskt spel sedan innan – och så har vi också de här förlusterna med oss. Vi sjunker ner för långt och hinner inte komma tillbaka i första halvlek.
  • Sen börjar vi bra i andra halvlek och trycker på, men vi är fortsatt för uddlösa framåt, det har vi varit lite för länge nu. Vi är nära men inte där, och idag tycker jag inte heller vi skapar så klara chanser som vi gjorde mot Kristianstad, exempelvis.

Om det täta spelschemat

• Vi har haft svårt att ladda om till de här matcherna, det var samma mot BP. Det får vi analyser varför det är så. Vi är inte vana med att spela när det är så här tight och det märktes idag.

Känslan är att vi gör väldigt mycket rätt fram till offensivt straffområde – är det en bild du skriver under på?

• Ja precis, det är det som vi får diskutera och fortsätta träna på helt enkelt. Vi lyckas få in bollen i straffområdet, men är inte tillräckligt effektiva. Idag hade vi behövt komma djupare ner innan vi slog in bollarna, jag tror det bli panik lite för tidigt för oss idag och därför slår vi inläggen för tidigt istället för att vänta in och få fler i straffområdet.

KIF Örebro – IFK Norrköping: 1-0 : OBOS Damallsvenskan, omgång 13, 15e juni, Platinumcars Arena

Mål: Maja Bodin 10′

Varningar IFK: –

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell – Chelsie Dawber, Elsa Burvall, Vilma Koivisto, My Cato – Nicole Robertson, Wilma Leidhammar

Ersättare: Filippa Fransson, Azumah Bugre, Jennie Egeriis,  Lisa Johansson, Lovisa Gustafsson, Viktoria Veber