IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 juli, 2022

Förlust i kamratderbyt, Sigurdsson om returen: “Jag vill dit och ta revansch”

Förlust i kamratderbyt blev resultatet trots ett fint återerövrings- och kombinationsspel från IFK Norrköping. En rad nästan lägen var inte tillräckligt när IFK Göteborg tog hem segern med 0-2.

Kamratderby var på agendan för IFK Norrköping denna måndag när gästande IFK Göteborg kom på besök. Med bägge lagen i mittenregionen av tabellen var detta uppdukat för att bägge lag skulle gå för vinsten.

IFK Norrköping öppnade första halvlek bäst och passade sig in och igenom gästernas straffområde flera gånger. Sigurdsson och Nyman hittade varenda flera gånger men avsluten uteblev. IFK:s närmaste chans skapades när Jonathan Levi driver boll och sedan passar bakåt till Godswill Ekpolo vars avslut kräver en vass räddning av Werner Hahn i Göteborgs mål. Nyförvärvet Arnor Sigurdsson pratar om matchbilden och vad IFK hade för tillvägagångssätt.

  • Vi spelade bra i första där vi satte oss i bra situationer med starkt återerövringsspel och kombinationer, sista tredjedelen är det som saknas. Vi vann mycket boll och hade överhanden på dem i första, men vi måste göra dessa “nästan-lägen” till mål. Nu gjorde de målet vilket förändrar matchen en del.

Tyvärr är det gästande IFK Göteborg som tar ledningen. Marcus Berg tar åt sig mycket uppmärksamhet i den vänstra delen av IFK:s straffområde, trots bevakningen får han in en boll som går igenom hela straffområdet fram till Simon Thern. Utan närmare bevakning så slår Thern in bollen i bortre gaveln.

Den andra halvleken bjöd på mer av samarbetet mellan Sigurdsson och Nyman, bästa läget i matchen för IFK kommer när just denna duo hittar fram till Jonathan Levi som skjuter med bara några få meter framför mål. Återigen bjuder Hahn på en vass räddning.

  • Vi sa i omklädningsrummet att vi ska fortsätta, skjuta mer kanske, för de började droppa neråt mer. De stängde även ytor centralt vilket gjorde att vi var tvungna att hitta ytorna på ytterzonerna istället. Vi skapade bättre chanser i andra om jag ska vara ärlig, det var bra men inte tillräckligt, säger Sigurdsson.

Kombinationsspelet med Totte såg riktigt bra ut från läktarplats, hur är det att spela med honom?

  • Totte är en otrolig spelare. Att ha en sån spelare framför sig med tanke på vilken spelare jag är bådar gott.

IFK fortsätter att försöka få in bollen i straffområdet men gästerna står tätt i sitt försvarsspel och det är svårt för IFK att kvittera. I matchens slutskede är det tyvärr Göteborg som gör målet. Kevin Yakob pressar Linus Wahlqvist och lyckas precis sno åt sig bollen mellan IFK-försvararen och målvakt Jansson, Yakob kan efter bollvinsten enkelt placera in matchens sista mål. IFK får ett bra läge i den absolut sista minuten på hörna men avslutet sker mitt i smeten och går utanför. Insparken hinner inte tas innan domaren blåser av matchen.

Kamraterna från Norrköping får snart en chans att revanschera sig, om en vecka så står IFK Göteborg återigen som motståndare. Arnor är taggad på returen.

  • Jag vill dit och ta revansch. Vi ska dit och slåss igen, tyvärr förlorade vi och just därför ska vi dit och visa vilka vi är.

IFK Norrköping-IFK Göteborg 0-2, Allsvenskan omgång 15, måndag 25/7 2022, Platinumcars Arena.  

Mål: Thern 40′, Yakob 93′

Varningar: GBG: Wendt, Svensson

Startelva IFK: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Anton Eriksson – Ortmark, Ari Skúlason (67′), Sigurdsson, Viktor Agardius (77′) – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (K), Laorent Shabani (60′).

Ersättare: Julius Lindgren, Marco Lund, Daniel Eid, Salihovic (67′), Sema, Lucas Lima (77′), Gudjohnsen (60′)

Annonser