25 mars, 2023

Förlust i genrepet mot BP

Genrepet inför Allsvenskans säsongsstart är färdigspelad. Nykomlingarna BP gjorde i slutet av matchen 2-1 och behöll ledningen till slutvisslan.

BP började första halvlek starkast och visade prov på sitt fina kombinationsspel både i att skapa chanser och att behålla boll. De får utdelning tidigt efter en crossboll på en framryckande vänsterytter som slår ett fint inlägg in till Nikola Vlasic som gör 1-0 med pannan. BP är klart starkare i första halvlek och skapar någon mer chans men IFK håller undan.

I andra halvlek vänder det till IFK:s favör. Även här blir det mål rätt tidigt in i halvleken. Vid en omställning så tvingar BP bort bollen från plan, en alert bollkalle slänger bollen till Nyman som slänger bollen i djupled till Shabani. Laorent passar bollen till Sema som tar ner bollen innan han pangar in den bakom Linnér till 1-1 kvittering. IFK skapar lite tryck på BP men det är gästerna som skrattar sist. En framspringande Alexander Jensen nickar in 2-1 i slutet av matchen och visslan går bara några minuter efteråt.

Huvudtränare Glen Riddersholm efter genrepet:

• Första halvlek var inte bra, för många touch på bollen och BP får sitt mål. Vi vänder i pausen då vi kommer ut och spelar bättre på alla parametrar, vi får vårat mål och kontrollerar matchen.
  • De sista minuterna får vi problemet vi hade i första. Bolltapp, vi spelar mellan varandra istället för framåt och då får de sista målet.
  • Vi visste att det skulle vara tufft med så mycket nytt i startelvan och spelare ur sina vanliga roller. Det är vår största utmaning nu, att få kontinuitet i vår fyrbackslinje, det är viktigt för den påverkar så många andra delar av spelet än bara försvar.
  • Nu är försäsongen slut. Flera spelare ska återvända från sina landslag och så ska vi förbereda laget inför de första matcherna av Allsvenskan. Försäsongen har varit bra men vi har också haft många olika utmaningar, jag ser styrkan i laget och nu ska vi ta steg för steg.

IFK Norrköping – Brommapojkarna 1-2: Träningsmatch, Platinumcars Arena, 25/03

Mål: Vlasic 17′, Sema 59′, Jensen 87′

Startelvan: Oscar Jansson – Kojo Peprah Oppong, Marco Lund, Anton Eriksson (60′), Marcus Baggesen (46′) – Ari Skúlason (73′), Jesper Ceesay, Jacob Ortmark – Laorent Shabani (81′), Christoffer Nyman, Maic Sema

Ersättare: Wille Jakobsson, David Andersson, Fritiof Hellichius (73′), Yahya Kalley (46′), Stephen Bolma (60′), Moutaz Neffati, Elvis Lindkvist, Jesper Lindvall, Isak Ellbring, Ture Sandberg (81′), Noel Sernelius