IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 januari, 2020

Förlust i första matchen i Atlantic cup

IFK Norrköping förlorade mot Bröndby IF med 2-0. “Vi fick möjlighet att låga många yngre spelare visa upp sig”, säger manager Jens Gustafsson efter matchen.

Klockan 16.00 lokal tid sparkade Totte Nyman igång IFK Norrköpings Atlantic cup 2020 på väldiga Estádio Algarve. IFK började matchen matchen piggt.

– Jag tycker att vår första kvart är bra, sen faller vi igenom lite, säger Jens Gustafsson efter matchen.

Bröndby tog över matchen och det mesta av spelet var på IFK Norrköpings planhalva. Så värst många lägen skapade inte danskarna, förrän de tog ledningen i den 34:e minuten. Jens Martin Gammelby drog till bollen från högra delen av straffområdet och den skruvade sig in vid Isak Petterssons bortre stolpe. Isak och stolpen såg till att det inte blev något mer mål i den första halvleken. I den 67:e minuten utökade Bröndby till 2-0 när Simon Hedlunds låga skott styrde på ett IFK-ben och in bakom Isak Pettersson. IFK hade en fin period mot slutet av matchen, men lyckades inte få in något mål.

– Andra halvlek är lite bättre än den första. Matchen som helhet blev lite som vi förväntade oss, med tanke på att vi mötte ett lag som är i en helt annan tid i sin uppbyggnad, säger Jens Gustafsson.

– Utöver det kan man säga att vi saknar en del spelare som bör bli bärande för oss, och några av de som var med är inte heller i fullt trim. Bröndby styrde det mesta av spelet och höll i taktpinnen.

IFK Norrköping har en hel del unga spelare på försäsongslägret – och de gör inte bort sig.

– Vi fick möjlighet att låta många av våra yngre spelare visa upp sig, och det tycker jag att de gjorde med den äran. De visar att några av dem kommer säkert, redan detta år, att vara med och konkurrera och fortsätta utvecklas hos IFK.

Nu väntar två träningsdagar innan IFK Norrköping ställs mot ett annat danskt topplag – FC Köpenhamn.

Fakta

Startelvan: Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Christopher Telo – Ísak Bergmann Jóhannesson, Simon Thern (46), Andreas Blomqvist (63) – Carl Björk (73), Christoffer Nyman (63), Sead Haksabanovic (75).

Egzon Binaku (75), Ian Smith (46), Kevin Alvarez, Jakob Lindahl (73), Lucas Lima (63), Dino Salihovic, Manasse Kusu (63), Julius Lindgren, Felix Jakobsson

Annonser