1 november, 2020

Förlust i Borås

Det blev ingen fjärde raka bortaseger. IFK Norrköping fick lämna Borås Arena med noll poäng efter 2-1 till hemmalaget.

Efter att tio minuter passerat utan att något riktigt spännande inträffat fick IFK Norrköping ett gyllene läge att ta ledningen efter en situation man inte ser speciellt ofta. En Elfsborgsspelare slog hem en passning till målvakten Rönning, som plockade upp bollen med händerna. Det resulterade i indirekt frispark till IFK Norrköping någon meter till vänster om straffpunkten. Elfsborg klämde ihop hela laget på mållinjen, men det hjälpte inte. Ísak Bergmann Jóhannesson petade bollen till Sead Haksabanovic som hittade en lucka i den gula klungan och dunkade upp bollen i nättaket.

Glädjen blev inte så långvarig. Tio minuter efter ledningsmålet kvitterade Elfsborg genom Simon Olsson. Elfsborg passade sig fram till IFK:s straffområde och inspelet från höger fick en otursam styrning via Henrik Castegren. Bollen hamnade hos en fri Olsson som kunde lägga in bollen bakom Isak Pettersson. IFK Norrköping och hemmalaget turades om att ha bollen och skapade en del halvchanser var under första halvlek, men nämnvärda lägen var det dåligt om.

Andra halvlek började ganska sömnigt och båda lagen hade fortsatt svårt att skapa lägen. Elfsborg var något hetare mot mitten av halvleken, och det var också då de tog ledningen. Johan Larsson breddade på högerkanten, löpte på en långboll i straffområdet och föll i närkamp med Castegren. Per Frick tog hand om straffen och rullade den i mål via Isak Petterssons fingertoppar.

Elfsborg kunde därefter försvara sin ledning utan att IFK Norrköping kunde sätta dem på några större prov. De farligaste målchanserna till kvittering kom när klockan tickade upp mot 90. Sead Haksabanovic skickade iväg en vobblande boll som smet utanför krysset och Jonathan Levi klackade tätt utanför stolpen.

Någon kvittering blev det inte och IFK Norrköping fick vända hem utan poäng.