21 maj, 2023

Förlust hemma mot Vittsjö

Trots kvittering från My Cato kunde inte IFK stå emot i matchen som slutade 1-2 till gästande Vittsjö GIK. “Vi känner att vi har mycket mer att ge”, säger manager Tor-Arne Fredheim efter matchen.

Solen stod högt över Platinumcars Arena när Vittsjö GIK kom på besök.

Bortalaget kopplade snabbt grepp om matchen som det bollförande laget. IFK, som inte stod för någon sprakande start, fick istället sakta men säkert växa sig in i matchen och var till sist det lag som stod för matchens allra första målchans.

Sabina Ravnell bröt sig loss längs sin vänsterkant och serverade ett välslaget inlägg till Dilja Zomers. Dilja, som fick en bra träff, kunde inte få avslutet på mål.

Med bara sekunder kvar av den första halvleken tog gästerna ledningen, det genom Katrina Gorry.

Den andra halvleken inleddes starkare av IFK – som genast tog hand om bollen och etablerade sig på offensiv planhalva.

Det skulle visa sig vara en bra idé. Drygt tio minuter in i den andra halvleken fick My Cato tag i bollen strax utanför offensivt straffområde och avslutade, via täckande försvarare, i mål.

Kvitteringen stod sig bara några minuter innan dess att Vittsjö återtog ledningen efter bollvinst långt in på IFKs planhalva.

Trots en forcering från IFK stod sig resultatet i den match som slutade 1-2 till Vittsjö.

Tor-Arne Fredheim efter slutsignal:

• Det är inte roligt att förlora, men tittar man till alla matcher hittills tycker jag att vi har vunnit och spelat bra mot topplag, just för att vi vill så himla mycket. Jag vet inte om det var ett litet bakslag från matchen senast som gör att vi inte riktigt ville lika mycket som dem i dag, jag tycker inte vi springer tillräckligt mycket exempelvis, eller gör det vi kommit överens om. När vi inte springer så mycket som vi bör då utnyttjar dem det, och vinner på deras fysik. Sen tappar vi alldeles för mycket boll vilket till slut generar två mål. Vi sätter varandra i för svåra situationer där ute, säger han och fortsätter:
  • Sen är det klart att det här är ett stabilt allsvenskt lag och vi är med och känner att vi nästan förtjänar en poäng, det är inte så att vi känner att vi förlorar mot ett jättemycket bättre lag. Vi är besvikna idag och känner att vi har mycket mer att ge.

IFK Norrköping – Vittsjö GIK: 1-2 (0-1) : OBOS Damallsvenskan, omgång 9, Platinumcars Arena, 14/5.

Mål: Katrina Gorry 45′, My Cato 54′, Jutta Rantala 62′

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Ebba Handfast, Shannon Woeller, Sabina Ravnell, – Elsa Burvall, Vilma Koivisto, My Cato – Nicole Robertson, Dilja Ýr Zomers, Wilma Leidhammar.

Ersättare: Tyra Berggården, Azumah Bugre, Lisa Johansson, Lovisa Gustafsson, Chelsie Dawber, Jennie Egeriis, Selma Cajlakovic.