10 juli, 2023

Förlust hemma mot Halmstads BK

IFK förlorade mot Halmstads BK efter baklängesmål på stopptid. “Om supportrarna känner sig arga förstår jag det, och du kan tiodubbla det så är det vad vi känner”, säger en besviken Vito Hammershøy-Mistrati.

IFK Norrköping inledde matchen piggt och var nära att ta ledningen både en och två gånger i den första halvleken. Allra närmst kom Victor Lind som, påpassligt, utnyttjade ett misstag i offensivt straffområde. Dansken vände bort Nilsson i HBK-målet, men kvar ivägen fanns försvarare som täckte dubbla avslut från Lind.

Strax innan halvtid visades Marco Lund ut efter en glidtackling på Halmstads Naem Mohammed – som vår på väg mot ett friläge.

En halvlek kvar att spela, och det med en man mindre.

Andra halvleken blev tuff för IFK.

Bara några minuter in i den andra halvleken tog Halmstads BK ledningen.

IFK kämpar sig tillbaka och hittar till slut, genom Vito Hammershøy-Mistrati, fram till kvitteringen. Dansken är framme på Gudjohnsens retur och petar in 1-1.

Därefter orkar inte IFK hålla emot, och när 91 minuter spelats kunde bortalaget avgöra matchen.

Vito Hammershøy-Mistrati efter förlusten

Om känslan efter slutsignal
  • Det är en otroligt tuff period för oss just nu. Vi spelar generellt sätt rätt okej, men vi får inte med oss poäng och det är vårat eget fel. Om supportrarna känner sig arga förstår jag det, och du kan tiodubbla det så är det vad vi känner. Det är väldigt besviket i omklädningsrummet just nu.
Om matchbilden
  • Vi spelade bra fram till det röda kortet. Därifrån blir det tufft för oss, sen tycker jag att vi stundtals gör det okej i andra. Saker går inte vår väg just nu, men vi kan inte skylla ifrån oss, vi måste ta ansvar.
Om det egna målet
  • Jag ser ett inlägg komma mot Andri som får en träff, men den går inte på mål, till slut hamnar den hos mig och jag kan peta in den. Det var skönt för jag hade en liknande chans mot BP och då missade jag, så det var skönt att se den gå i mål.

Presskonferens med Glen Riddersholm och Magnus Haglund

IFK Norrköping –  Halmstads BK 1-2 (0-0): Allsvenskan omgång 14, Platinumcars Arena, 10/7 2023.

Mål: Granath 50′, Vito 81′, Mohammed 91′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco, Anton Eriksson, Marcus Baggesen (72′) – Vito Hammershöy-Mistrati, Ari Skulason (42′), Arnór Traustason  – Kristoffer Khazeni (46′), Christoffer Nyman, Victor Lind (72′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson (42′), Yahya Kalley (46′), Ari Skúlason (42′), Frithiof Hellichius, Maic Sema (72′), Laorent Shabani (72′), Noel Sernelius, Andri Gudjohnsen (72′)