22 maj, 2023

Förlust efter tappad ledning mot Elfsborg

IFK Norrköping tog ledningen i första halvlek men släppte in två mål i andra halvlek och förlorade matchen mot IF Elfsborg. Presskonferensen med tränarna Glen Riddersholm och Jimmy Thelin hittar du längst ner i artikeln.

IFK går hårt in de första minuterna av matchen och med en högljudd Curva Nordahl i ryggen så har man ett litet övertag i matchen även om bägge lag bjuder upp. IFK har de två första chanserna i matchen med avslut som går utanför, Elfsborg kontrar med två chanser själva där ett av dem går på mål, det är ingen vidare träff utan Oscar Jansson kan lätt skopa upp bollen. IFK sätter mer och mer press och vinner en hel del frisparkar och det är här hemmalaget tar sin ledning. Arnór Sigurdssons frispark går hela vägen in i mål och sveper precis förbi flera framrusande spelare, något som ställer Valdimarsson i Elfsborgs mål. Ledningen håller sig hela första halvleken och IFK hade kontroll på matchen hela vägen inför sista halvleken.

Elfsborg kommer in bättre i andra halvlek och har ett tidigt avslut i virket från Jeppe Okkels. Trycket ökar ytterligare en bit in i andra halvlek och Elfsborg har på kort tid tre avslut som går på mål. Tillslut får Elfsborg utdelning på sitt spelövertag. Oscar Jansson misslyckas med att boxa ut ett inlägg som far genom straffområdet ut på andra kanten, Jeppe Okkels fångar upp bollen och avslutar förbi Daniel Eid i den lucka som Oscar inte hinner fram till. IFK genomför ett kvadrupelbyte men får inte spinn och Elfsborg får in 2-1 ledning istället. På hörna skarvar Johan Larsson bollen in i boxen och bollen tar oturligt på Arnór Traustason som styr bollen in i mål. Gästerna kontrollerar matchen utan att IFK kommer till någon forcering som skapar en chans.

Glenn Riddersholm efter matchen

• Sett till andra halvlek är det förtjänt att Elfsborg vinner. Jag är ganska nöjd med första halvlek på många sätt, där står vi upp för varandra och försöker göra lite mer med bollen.
  • När man kommer under tryck så räcker små grejer för att man ska släppa in mål. Det är bra jobbat av Elfsborg att utöva det trycket på oss som i sin tur tvingar fram våra små misstag. Vi lär oss av de små misstagen, idag försökte vi spela oss ur när de tryckte på och det hade vi inte förmåga till att göra idag. Vi hade behövt sparka bort bollen och acceptera matchbilden.

IFK Norrköping – IF Elfsborg:  1-2, Allsvenskan, 22 maj 2023, omgång 9, Platinumcars Arena, discovery+

Målen: 1-0 Arnór Sigurdsson (28′), 1-1 Jeppe Okkels (75′), 1-2 Självmål (85′)

Varningar IFK: Jesper Ceesay (14′)  Elfsborg: Sveinn Gudjohnsen (20′)

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen (80′) – Jesper Ceesay (80′), Arnór Traustason, Vito Hammershøy-Mistrati (60′) – Arnór Sigurdsson (80′), Christoffer Nyman, Victor Lind (80′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson, Yahya Kalley (80′), Jakob Ortmark (80′), Maic Sema, Kristoffer Khazeni (80′), Laorent Shabani (60′), Andri Gudjohnsen (80′), Emil Roback