28 maj, 2023

Förlust borta mot Kalmar FF

IFK Norrköping gjorde matchens första mål genom Victor Lind i mitten av andra halvlek, och det såg länge ut att räcka till seger.

Klockan 15.00 sparkades omgång tio av allsvenskan igång på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Första halvlek var inte den mest händelserika. Hemmalaget hade mest boll, men det ledde inte till några riktigt heta chanser.

IFK Norrköping hade svårt att komma till lägen och inläggen från kanterna skickade hemmalaget iväg.

Andra halvlek var desto mer spännande. IFK Norrköping inledde halvleken piggt och skapade ett par halvchanser innan det svängde åt andra hållet.

I mitten av halvleken tog IFK Norrköping ledningen. Arnór Sigurdsson drog till utanför straffområdet och Friedrich i Kalmar-kassen lyckades inte fånga det studsande skottet. Victor Lind var först fram på returen och kunde utan problem sätta bollen i mål.

Härlig glädje tillsammans med den tillresta IFK-klacken, och länge såg det ut som att målet skulle bli matchens enda.

Dessvärre blev det inte så. Hemmalaget kvitterade med ett distansskott i den 87:e minuten, och på övertid kom också 2-1 för Kalmar.

De fyra övertidsminuterna rann iväg snabbt och IFK Norrköping hann inte skapa något läge för kvittering.

Nästa chans att hamna på segerspåret igen är på lördag, då Brommapojkarna gästar Norrköping för match klockan 17.30.

Kalmar FF – IFK Norrköping 2-1 (0-0): Allsvenskan omgång 10, Guldfågeln Arena, 28/5 2023.

Mål: Victor Lind 59′, Deniz Hümmet 87′, Mileta Rajovic 91′

Varningar: Kalmar: IFK: Jesper Ceesay, Arnór Traustason

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Yahya Kalley (46′) – Arnór Traustason (91′), Jesper Ceesay, Vito Hammershöy-Mistrati (74′) – Victor Lind (74′), Christoffer Nyman (91′), Arnór Sigurdsson

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson, Marcus Baggesen (46′), Maic Sema, Kristoffer Khazeni (91′), Jacob Ortmark (91′), Laorent Shabani (74′), Andri Gudjohnsen (74′), Emil Roback