IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 januari, 2022

Förändringar i det medicinska teamet – Kristoffer Karlsson ansluter från IK Brage

Det sker förändringar i IFK Norrköpings medicinska team Inför säsongen 2022. Fysioterapeuten Kristoffer Karlsson ansluter till IFK Norrköping från IK Brage. Nicolas Santi Aguilar blir ansvarig fysioterapeut på plats samtidigt som naprapaten Viktor Lyberg lämnar för AIK.

Fysioterapeuten Kristoffer Karlsson, 28, har varit medicinskt huvudansvarig för IK Brage i Superettan. Nu tar han steget över till allsvenska IFK Norrköping som fysioterapeut. Nicolas Santi Aguilar blir ansvarig fysioterapeut för IFK Norrköpings allsvenska trupp samtidigt som Kristoffer Karlsson kommer in och stärker upp det medicinska teamet. Han kommer stötta upp den allsvenska verksamheten men kommer även finnas tillgänglig för att träffa IF Sylvia samt dam- och ungdomsspelare vid behov.

  • Den erfarenheten som Kristoffer har på seniornivå har vi inte haft sedan Dale Reese slutade. Jag trodde knappt att det var möjligt att få hit någon med den här rutinen från seniornivå. Den har vi inte haft fullt ut 2021 och vi ser det här som ett stort lyft. Kristoffer är ett fantastiskt nyförvärv för oss och vi har förstärkt det medicinska teamet då han är en erfaren fysioterapeut på seniornivå trots sin ringa ålder, säger Peter Cratz, medicinskt ansvarig läkare för IFK Norrköping.

Som medicinskt huvudansvarig i IK Brage har Karlsson skött kontakten med läkare, massörer, tränare och försäkringsbolag samt haft ansvaret för sitt egna ansvarsområde som fysioterapeut. Hans primära uppdrag har varit skadeförebyggande träning och behandling, akut omhändertagande, undersökning vid skador samt rehab. Utöver det har han även varit inblandad i styrketräningen. Säsongen 2022 blir hans sjätte säsong som fysioterapeut på seniornivå.

  • Jag känner “Nicco” (Nicolas Santi Aguilar) sedan tidigare och pluggade samtidigt som honom i Linköping. Vi har hållit kontakten sedan dess. Det var inte så mycket jag behövde tänka över när jag fick frågan då det är väldigt roligt att jobba med fotboll. Det här är helt fantastiskt och kommer bli jättekul, säger Karlsson om att ta klivet in i IFK Norrköping.

Vad känner du att du kan tillföra?

  • Jag har gjort det här ett tag nu och börjar känna mig ganska rutinerad. Jag känner mig väldigt kompatibel med “Nicco”, Peter och Bengt som jag känner sedan tidigare. Det kommer vara ett väldigt bra samarbete. Jag kan tillföra i rehab och egentligen alla frågor som rör det medicinska. Jag kommer in med rutin, säger Karlsson.

Peter Cratz (medicinskt ansvarig läkare), Bengt Janzon (smärtläkare) och Nicolas Santi Aguilar (ansvarig fysioterapeut) är därmed kvar i IFK Norrköpings medicinska team samtidigt som Kristoffer Karlsson (fysioterapeut) tillkommer till den medicinska staben 2022.

IFK Norrköping tackar Viktor Lyberg för sin tid i IFK Norrköping.

 

Foto: Bildbyrån

Annonser