IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 augusti, 2022

Final i Östgötacupen mot IK Sleipner

I lördags tog IFK Norrköping en stor skalp när man blev det första laget att vinna mot IK Uppsala i serien. Jennie Egeriis gjorde inhoppet i pausen och gillar det utgångsläge som laget skapat sig. Innan ytterligare seriespel väntar Östgötacupens final mot IK Sleipner.

Efter första halvlek mot IK Uppsala kom Jennie Egeriis in för Selma Berggren på vänsterbackspositionen. IFK hade varit något starkare i en jämn första halvlek och i den andra kom målet när Lovisa Gustafsson smällde in den perfekta passningen från Sabina Ravnell. IFK kontrollerade resterande del av matchen och släppte bara igenom en bra chans till motståndarna som Sofia Hjern kunde rädda. 1-0 mot IK Uppsala ger viktiga poäng och är också den första förlusten i serien för laget från Uppsala. Jennie ger uttryck för känslorna efter segern:

  • Det var en stark prestation från oss i 90+! Vi har nu satt oss i ett skönt läge och vi tror verkligen på det vi gör nu. Nu gäller det bara för oss att hålla nivån hela vägen.

Vänsterbackspositionen har sedan Ebba Handfast börjat spela mittback spelats av just Egeriis och Berggren som bägge fått en hel del speltid. Att hoppa in i en såhär viktig match gick väl ut för Egeriis.

  • Jag kände mig taggad inför inhoppet, såklart lite nervös men jag var mest glad över att jag fick spela.
  • Inhoppet funkade bra tycker jag, det är alltid skönare att starta en match men jag tycker vi fortsatt höll en bra defensiv. Sen gillar jag att bidra mycket offensivt, jag försökte göra det jag är bra på!

Östgötacupens final är nästa uppgift och spelas ikväll. IK Sleipner som står som motståndare spelar i Division 3 Östergötland där de leder serien klart. Enligt cupens regelverk får även hemmalaget tre innestående straffar att utnyttja i matchen. Jennie bedömer utgångsläget som udda men låter sig inte distraheras.

  •  Det är klart att det är lite speciellt med straffarna men vi får bara fokusera på det vi kan påverka.

Har du koll på motståndarna eller ligger fokus på det egna spelet?

  • Vi lägger största fokus på oss och vårt spel.

IK Sleipner – IFK Norrköping: 30/8 klockan 19.00, Östgötacupen, Borgsmo IP, NT.se.

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser