IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 juli, 2024

Fanny: “Med Curvan i ryggen kan vi ge ytterligare några procent”

Fanny Andersson går i och med fredagens hemmamatch i mål med sin första vårsäsong i IFK Norrköping. “Med Curvan i ryggen kan vi ge ytterligare några procent”, säger 29-åringen.

I katakomberna på Platinumcars Arena kommer Fanny Andersson gående. Onsdagsträningen är härmed avklarad och – snart – så även vårsäsongen för IFK Norrköpings damlag.

  • Bra träning, det har det varit egentligen hela veckan. Mycket fart, det gillar jag. 

En stark inledande poängsskörd har mattats mot slutet och känslan hos Fanny är att hon, tillsammans med sitt lag, vill ha mer. 4-0 på Malmö IP, 0-1 hemma mot Piteå, 0-0 mot BP, och så senast 0-3 mot Hammarby.

IFK vill mer – särskilt på hemmaplan, menar mittfältaren.

  • Vi har haft väldigt bra stöd här hemma hela våren. Man märker på laget att det är skillnad att spela borta och att spela här på PlatinumCars Arena. Med Curvan i ryggen kan vi ge några ytterligare procent, och vara lite bättre. Det känns i hela laget, säger hon och fortsätter:
  • Jag tycker fortfarande att vi har väldigt bra stämning i laget, samtidigt som det märks på allesammans att vi verkligen vill och behöver vinna fotbollsmatcher. Spelmässigt har vi varit bra de senaste matcherna och ofta skapat tillräckligt för att göra mål, men inte lyckats. Vi behöver få till det allra sista också. 

En sista match kvarstår innan laget går på uppehåll, Kristianstads DFF på hemmaplan. Fanny Andersson, vis av erfarenhet från snart nio damallsvenska säsonger, tar inte lätt på utmaningen.

  • Ett fysiskt lag med mycket karaktär. De går mycket på power och sätter hög press, kan vi spela oss igenom deras press kommer det att finnas stora ytor för oss att springa på. Det blir en tuff match. 

IFK Norrköping

IFK förlorade senast hemma mot Hammarby IF med 0-3 och har därmed inte vunnit sedan Östgötaderbyt den 24e juni.

Tabelläget: 8:a | 17 poäng | 14 mål/20 insläppta | 5 – 2 – 5

Målskyttar: Sara Kanutte Fornes fem mål.

Flest framspelningar: Elin Rombing, Vesna Milivojevic och My Cato två st assist var.

 

Kristianstads DFF

Skånelaget som gjort en stark vår kommer senast från ett kryss BK Häcken, dessförinnan hademan vunnit två raka matcher mot Linköping respektive Djurgården.

Tabelläget: 4:a | 26 poäng | 25 mål/15 insläppta | 8 – 2 – 2

Målskyttar: Tabita Tindell sju mål.

Flest framspelningar: Hlin Eiriksdottir tre assist.

IFK Norrköping-Kristianstads DFF 5/7, 18:00 OBOS Damallsvenskan omgång 15, PlatinumCars Arena, Viaplay

Annonser