2 oktober, 2022

Eriksson efter 3-1-segern mot Sundsvall: “Var både jätteskönt och jätteviktigt”

Försvararen Anton Eriksson tog klivet till IFK Norrköping från GIF Sundsvall i somras. Nu fick han stå som 3-1-segrare för sin nya förening mot sitt tidigare lag. “Det var väldigt skönt”, säger 22-åringen.

I somras tog försvaren Anton Eriksson klivet in i IFK Norrköping och har gjort det bra sedan dess. För första gången fick han besöka sin tidigare klubb GIF Sundsvall sedan han lämnade. Han hymlar inte om att det var en speciell känsla – och att det var väldigt skönt att lämna arenan som vinnare.

• Det var väldigt skönt. Sen var det lite speciellt när man gled hit med bussen då man ser alla fina människor som man hängt med i två och ett halvt år såklart, säger han efter slutsignalen.

Redan efter tio minuter gick gästande IFK Norrköping upp i en 1-0-ledning när Arnor Traustason kom in i straffområdet från vänster och la in bollen till Totte Nyman som tryckte in bollen i mål. Drygt fem minuter senare fick bollen känna på nät igen när Jacob Ortmark levererade ett mål som förmodligen skrivs in i historieböckerna. En nickskarv från Jonathan Levi hamnade i ett perfekt läge för en cykelspark – vilken Ortmark såg till att leverera i mål.

• Vi hade ett högt bolltempo från start, sprang mycket och gjorde de sakerna vi hade snackat om. Vi la bollen bakom deras försvar och gjorde också mål på det. Sen pratade vi kanske inte om att Jacob skulle göra en cykelspark i mål. Men det får han gärna göra, säger Eriksson och skrattar.

I den 87:e minuten satte Totte Nyman sitt andra mål för matchen som också punkterade tillställningen – även fast GIF Sundsvall satte 1-3-målet strax därefter.

• Jag är inte helt nöjd med att vi släppte in målet i slutet. I övrigt tycker jag att vi gjorde det ganska bra. De kom inte till så farliga målchanser. Jag kan inte minnas någon helt klar målchans. De kanske är någon flipperboll som blev till något – men annars är vi kompakta, säger Eriksson.

Hur skönt och viktigt var det här?

• Det var både jätteskönt och jätteviktigt. Vi sa innan att vi egentligen skiter i hur det ser ut spelmässigt bara vi vinner. Det var det viktiga.

Vad tar ni med er från matchen in i de sista omgångarna?

• Att vi måste fortsätta jobba hårt som fan och som ett lag, konstaterar Eriksson bestämt.

GIF Sundsvall-IFK Norrköping: 1-3 (0-2)

Målen: 0-1 Totte Nyman (10´), 0-2 Jacob Ortmark (16´), 0-3 Totte Nyman (87´) 1-3 Pontus Engblom (89´)

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell (ut 81´), Marco Lund, Anton Eriksson, Viktor Agardius (ut 81´) – Jakob Ortmark, Ari Skúlason, Arnór Traustason (ut 77´) – Jonathan Levi (ut 91´), Christoffer Nyman, Arnór Sigurdsson (ut 91´).

Avbytare: Wille Jakobsson, Godswill Ekpolo (in 81´), Daniel Eid (in 81´), Andri Gudjohnsen (in 91´), Laorent Shabani (in 77´), Fritiof Hellichius (in 91´), Egzon Binaku.

Gula kort: GIF: Gabriel Venceslau Fernandes Castro, Joe Corona, Robert Lundström, Erik Andersson.