IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 maj, 2019

“En riktigt rolig match och vi fick revansch”

IFK Norrköping eftersökte revansch och IFK Norrköping tog den – både sett till prestation och resultat. Det blev en angenäm eftermiddag för hemmalaget.
–Vi dominerade i nästan 90 minuter och var väldigt grymma, sa hattrick-hjältinnan Lovisa Gustafsson efter 5–0 (2–0) mot Vimmerby IF.

Men det var en annan IFK-spelare som öppnade målskyttet på Östgötaporten.
Redan efter elva minuter såg My Cato till att spräcka nollan.
Linköpings-lånet och den tidigare Norrköpings-spelaren Alva Selerud hittade Cato med ett inlägg från vänsterkanten som mittfältaren satte dit.
Gästerna från Vimmerby var strax därefter nära en kvittering men Sofia Hjerns stolpar var med henne och skottet tog i målramen och ut.
Istället knoppade Lovisa Gustafsson in 2–0 efter dryga halvtimmens spel.
–Ett nickmål, jag brukar inte göra mål på huvudet, log Lovisa efteråt.

Den andra halvleken blev desto mer ojämn.
Lovisa Gustafsson gjorde 3–0 fem minuter in i halvleken.
Sedan fyllde hon på till 4–0 med kvarten kvar och fullbordade sitt hattrick.
–Målvakten rusade ut så det var bara att peta in den, sa Lovisa.
Innan Ghassan Abdulahad blåste av matchen för full tid borrade Alva Selerud upp 5–0 i ena krysset och konstaterade att IFK Norrköping tagit sin tredje seger på fyra matcher.
Lovisa Gustafsson gjorde tre mål och skickade upp sig själv i toppen av skytteligan.
–Det var en riktigt rolig match och vi fick revansch, sa Lovisa.

Sofia Hjern höll säsongens första nolla och visade prov på fin trygghet med fötterna.
–En väldigt roligt match. Det var en del att göra i första halvlek – i andra blev det lugnare men jag var ändå delaktig med fötterna och kommunikationen. Vi är väldigt stabila som lag rakt igenom, summerade hon sin och IFKs insats.

0–5 förra helgen och 5–0 nu. Lite för stora siffror då men en betydligt bättre inställning och vilja att prestera nu.
Anna Eriksson var nöjd efter segern.
–Det känns jätteskönt. Jag är väldigt nöjd med spelet och vi såg bättre ut än på länge. Vi vågar hålla i bollen, vi vågar ha uppspel från backlinjen via våra centrala mittfältare ut till yttrarna och forwards. Det såg helt annorlunda ut idag.
I eftermiddagens matchtrupp fanns Linn Bogren, Wilma Törnkvist och Alva Selerud – alla tre från Linköpings FC.
–De bidrog absolut. De ska ha full respekt i att de kommer in och levererar – vi fick plocka bort några spelare från vår trupp och då gäller det att de kommer in och presterar och det tycker jag de gör, sa Anna.

Nästa söndag, den 12/5, åker IFK Norrköping till Vapenvallen och Husqvarna. En av två nykomlingar i årets division 1 mellersta Götaland.
Vad tar ni med er från den här matchen till nästa helg?
–Jag tar med mig många fina kombinationer. Vi har vissa målsättningar i vissa matcher och idag var det att komma till många avslut och det gör vi. Vi har förutom målen en del lägen där vi kan peta in ett par bollar. Vi håller också nollan och har ett väldigt bra mittfältspar som spelade jättebra, avslutade Anna Eriksson.

Matchfakta
IFK Norrköping–Vimmerby IF 5–0 (2–0)
Division 1 mellersta Götaland 4:22
Östgötaporten
Mål: 1–0 (11) My Cato, 2–0 (34) Lovisa Gustafsson, 3–0 (56) Lovisa Gustafsson, 4–0 (74) Lovisa Gustafsson, 5–0 (84) Alva Selerud
Publik: 102
Varningar: IFK: (24) Filippa Sjöberg – VIF: (57) Stina Kägu Bragsjö
Domare: Ghassan Abdulahad
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 18. Linn Bogren (LFC) (62′ 31. Tilda Lundström), 19. Felicia Rohlen, 3. Clara Flenhagen, 4. Ella Degerstedt – 6. My Cato, 8. Wilma Törnkvist (LFC) (62′ 14. Maja Lundman), 9. Filippa Sjöberg (88′ 5. Junis Andersson), 11. Alva Selerud (LFC) – 10. Alma Sjödahl (77′ 20. Lisa Flisell), 15. Lovisa Gustafsson (77′ 12. Ronja Karlsson Törnborg)
Ej använda avbytare: 16. Kelsey Barton.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson.@gmail.com

Annonser