28 augusti, 2021

En poäng med mersmak hemma mot Älvsjö AIK

Ett tidigt ledningsmål och en tidig kvittering – sedan var det IFK Norrköpings match resterande 75 minuter. Det var en bra insats med en mängd chanser där bollen inte ville in: “Vi höjer oss mot tidigare och det är många stunder under matchen vi spelar som vi ska och som vi kan”, sa Sabina Ravnell efter 1-1 (1-1) mot Älvsjö AIK.

Selma Cajlakovic hade förvarnat för ett taggat IFK Norrköping som var sugna på att göra mål.
   Och visst var det ett hemmalag som hade lyssnat på sin mittback och tog tag i matchen redan från den första minuten med ett högt och intensivt presspel som gav gästerna från Stockholm problem.
   En frispark blev till hörna och på den hörnan hittade Jennie Egeriis Irma Cajlakovic vid den bortre ytan. Mittbacken lät bollen studsa och drog till på halvvolley intill den första stolpen. En bra öppning efter bara nio minuter spel.
   Dessvärre blev ledningsglädjen tämligen kortvarig. Fem minuter senare hade Naomi Okhiria slagit ett inlägg som Alice Bergström stötte in vid bortre.

IFK svarade genom att upprätthålla intensiteten och viljan att vinna boll högt upp och de gjorde det på ett annat sätt än tidigare matcher med ett mer kompakt spel.
   Egeriis hittade både en, två och tre hörnor som Clara Flenhagen mötte utan att få till nickarna och Emma Engström hade läge att ge IFK ledningen men avslutade precis över.
   IFK hittade en hel del lägen från såväl ytterkorridorerna som centralt och Lovisa Gustafsson var bara centimeter från att göra mål.
   Det var 1-1 i paus med mersmak för IFK som gjorde en bra halvlek, skapade målchanser och varit det bättre laget med mer bollinnehav och bollvinster centralt där Ebba Sjögren tog det mesta. Älvsjös mål kom i ett av få anfall de hade under den första halvleken. Annars var det en fyrbackslinje som inte släppte någonting förbi sig.

Till den andra halvleken justerade IFK sitt spel och såg till att stänga ner den kan Älvsjö hotat mest på.
   Gloria Douglas hittade ett avslut hur en snäv vinkel som målvakten Caroline Forsgren fick sträcka ut sig på och peta till hörna.
   Chanserna fortsatte att komma för IFK som ändå inte riktigt kom tillräckligt nära där många avslut kom från distans.
   Älvsjö försökte men fastnade i uppspelsfasen och det dröjde till mitten av den andra halvleken innan de mäktade med några längre anfall och avslut.
   IFK tog den fysiska kampen och det var en del hårda (men allt som oftast) schyssta dueller från båda lagen.
   Med tretton ordinarie minuter kvar gjorde IFK ett dubbelbyte. In kom – för första gången sedan division 1-premiären borta mot Älta IF i juni 2020 – Sabina Ravnell. Under de minuterna hann hon skapa två bra lägen men båda gångerna var det tillräckligt mycket försvarande aktioner emellan.

Det blev 1-1 även efter den andra halvleken. Men det har var IFKs match från start till mål med en mängd högoktaniga målchanser. Men bollen ville verkligen inte in och det var en poäng som mycket väl kunde blivit tre.

• När vi blir stressade tappar vi men vi kommer tillbaka – jag tycker vi förtjänar en vinst och vi är nära. Vi spelar som vi ska, vi hittar till rätt spelare och slår inte bort lika många bollar som tidigare. Vi ligger rätt i försvaret och vi låter dem inte komma igenom oss, summerade Sabina Ravnell efter matchen.

Hon gjorde sina första matchminuter på 14 månader när hon bytte av Jennie Egeriis.

• Det var väldigt nervöst. Jag visste nästan innan att jag skulle få ett par minuter i alla fall. Men när jag väl fick steppa in på planen så var det ett stor leende.

Hur har den här tiden varit?

• Det har varit upp och ner. Det var ett par månader som var väldigt mycket tuffare än andra. När man inte kom någonstans eller fick göra så mycket utan var still på sin rehab. När man fick börja röra boll gick det bättre. Det är en period när man känner sig redo att spela och så måste man vänta ett tag. Det blir lättare och lättare. Nu är jag bara väldigt glad. Även om jag inte presterade som jag skulle på plan så är det en underbar känsla att få spela, sa Sabina Ravnell.