IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 november, 2020

Emma Ahlstrand förstärker ledarstaben i IFK dam

29-åriga Emma Ahlstrand förstärker ledarstaben i IFK Norrköping dam med rollen som assisterande tränare/målvaktstränare: “Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att komma till en förening med så goda förutsättningar och driven trupp”, säger Emma Ahlstrand.

Norrköpingstjejen har dessutom representerat IFK Norrköping som målvakt, dit hon kom efter sammanslagningen med Saltängens BK 2009.
   Därefter följde äventyr i USA och Florida Tech Soccer. Det var också där hon först tog klivet från spelare till ledare.
   Emma har redan tagit plats i det IFK som drog igång träningen i måndags.
   –Jag ser det som ett steg i min egen utveckling och längtar efter utbytet jag kommer få från spelare och ledare i IFK, säger Emma.
   Vad var det som lockade dig till – och tillbaka – till IFK?
   –Jag har länge haft ambitioner att ta mig uppåt i seriesystemet och söka större utmaningar, så IFK har varit på min radar länge.
   Att det inte hänt tidigare har berott på det civila arbetet där kvälls- och helgjobb krockat med eventuella träningar och matcher.
   –Nu har jag äntligen möjligheten att lägga den tid jag vill på fotboll och har en tjänst som har kontorstider. Att kliva in i en elitklubb med förutsättningarna att växa för varje år är en helt fantastisk möjlighet.

När hon representerade klubben 2009-2010 drömde hon om en framtid med ett IFK som avancerade uppåt med goda förutsättningar att spela fotboll på elitnivå.
   –Det jag kliver in i idag är bortom vad jag hade kunnat föreställa mig som spelare. Det häftigaste med det är att det fortfarande finns utrymme och möjligheter för att bli ännu bättre.
   Hon och huvudtränaren Anna Eriksson känner varandra sedan tidigare. Bland annat från ÖFF.
   –Vi har sprungit på varandra i många sammanhang och “Chippet” spelade jag med en gång i tiden. Jag känner att vi kommer kunna utmana varandra och driva vår utveckling, både som individer men även som grupp.
 Vad är dina förhoppningar och förväntningar om 2021 och kommande säsong?
   –Jag hoppas att vi kan vara ett kraftfullt lag i Elitettan där vi verkligen visar vad Norrköping kan göra och jag förväntar mig att vi kommer utvecklas enormt mycket under resans gång.

Emma Ahlstrand
Född: 1991
Roll: Assisterande tränare/målvaktstränare
Moderklubb: Åby IFK
Tidigare klubbar (som spelare): Saltängens BK, IFK Norrköping DFK, Florida Tech Soccer
Tidigare klubbar (som tränare): Space Coast United Soccer Club, Orlando Youth Soccer Association, Florida Tech Soccer
Aktuell: Som ny i ledarstaben i IFK Norrköping

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser