IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 november, 2021

Emelie Johansson och Thilde Alvberger förlänger!

IFK Norrköping har förlängt kontrakten med Emilie Johansson och Thilde Alvberger. Emelie har skrivit på för två år och Thilde för tre.

Mittfältaren Emelie Johansson gjorde sin allsvenska debut med AIK 2015 innan hon blev värvad till Åland United i den finska högstaligan. Inför 2021 kom hon till IFK Norrköping där hon varit en viktig kugge på innermittfältet under säsongen. Nu är det också klart med en fortsättning då hon skrivit på ett tvåårskontrakt.

  • Vi har börjat bygga på något bra här på slutet och jag vill fortsätta vara med på den resan. Jag ser ljust på framtiden och är taggad, säger Emelie Johansson.

Thilde Alvberger är en lokal 16-årig talang som spås en ljus framtid. Hon tog i ung ålder klivet upp i seniorfotbollen med IK Waria och mittfältaren är också en av spelarna som visat upp sig på Rikslägret för flickor födda 2005. Hon är en spelare som IFK Norrköping ser långsiktigt på – och därmed har hon skrivit på ett flerårskontrakt.

  • Jag är tacksam för den här möjligheten och att IFK tror på mig. Jag ska ge tvåhundra procent. Det ska bli kul att vara med på den här satsningen som IFK gör, säger Thilde Alvberger.

Managern Tor-Arne Fredheim är mycket nöjd med sina förlängningar.

  • Emelie är en stabil och lojal kämpe på innermittfältet som alltid ger hundra procent och “Thea” (Thilde Alvberger) är ett ungt framtidslöfte som vi tror mycket på, säger Fredheim.

Annonser