IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 juni, 2021

Emanuel Chabo belönas med ett A-lagskontrakt

Emanuel Chabo, uppvuxen och fostrad i IFK Norrköping sedan fem års ålder, belönas med ett A-lagskontrakt. ” Det är skönt att ha uppnått ett av mina delmål i karriären”, säger 18-åringen.
  • Jag har jobbat väldigt hårt och gått igenom väldigt mycket mentalt. Jag känner att jag framför allt har utvecklat den mentala biten de senaste åren. Hårt arbete lönar sig alltid, säger Emanuel.

Chabo började i IFK Norrköping redan som femåring och har tagit kliven i sin karriär genom akademin. Efter sitt hårda jobb blir han nu belönad med ett A-lagskontrakt.

  • Jag har haft många tränare som hjälpt mig under åren. De vet vilka de är. Jag känner att IFK varit en klubb jag har kunnat räkna med.

Tony Martinsson, akademichef, säger så här om 18-åringen.

  • Han är en spelare som har gått hela vägen i IFK och har haft en resa som varit en berg- och dalbana. Ibland har det varit högt och ibland har det varit lågt. Mot slutet har det blivit mer höga höjder. Det är jätteroligt när vi får fram en spelare till A-laget från akademin. Det är drivkraften för alla spelare och ledare.

Kontraktet sträcker sig över 2023 och Patrik Jönsson, tillförordnad sportchef, är mycket nöjd med förstärkningen till truppen.

  • Tack vare vår målmedvetna ungdomssatsning kan vi leverera ännu en spelare till vår A-trupp. Det är ytterligare en anledning för alla inblandade i vår akademi och den sportliga organisationen att känna stolthet. Det blir spännande att fortsätta följa Emanuels utveckling framöver och vi hoppas få se honom dra på sig A-lagströjan framför Norrköpingspubliken inom en snar framtid.

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här