IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juni, 2022

Elsa Burvall inför bortamatchen i Umeå: “fortsätta bygga på vårat spel”

IFK Norrköping spelade en av sina bästa halvlekar någonsin när Sundsvall besegrades hemma med 3-0. Nu på lördag väntar en lång bussresa för Elsa Burvall och hennes lagkamrater när de ska möta ett annat lag från Norrland – bortamatch mot Team TG FF i Umeå.

Tre mål och tre poäng mot Sundsvall var resultatet efter att IFK Norrköping utfört en av sina bästa matcher denna säsong. Ett tidigt ledningsmål och utökning av Mimmi Asperot samt ett avslutande mål av Lovisa Gustafsson som förlängde sin målsvit till sex raka matcher. Elsa Burvall krigade som vanligt på mittfältet och hade följande att säga om matchen:

  • Vi gjorde en jättebra match, satte pressen i första halvlek och kom till väldigt många målchanser. Många av de grejer vi har tränat på under hela säsongen satt på plats denna match.

Ett till lag från Norrland väntar damerna i Elitettan, Team TG FF i Umeå som senast kom från en 2-1 vinst mot Bergdalen, vilket placerar dem på en tionde plats i tabellen. IFK Norrköping som sitter på en fjärdeplats, med två poäng upp till serieledarna, tar bussen upp till Umeå på lördag morgon. Burvall är en rutinerad bussresenär och går igenom upplägget inför helgens match,

  • Vi åker på lördag morgon med buss, tar ett lunchstopp och när vi väl kommer fram bort mot kvällen så ska vi köra ett träningspass och sen äta middag. Få bra förutsättningar inför matchen, gå igenom lite taktik och kanske fasta situationer, få igång kroppen. Sen på söndag så laddar vi upp inför match.
  • Jag kommer från Norrland så jag har gjort många långa bortaresor förr, är nog mer van med det jämfört med de kortare resorna som vi i regel åker på här. Även om det är lite jobbigt med längre bussresor så tror jag man kan få bättre lagsammanhållning av det.

Övernattning också, vet du vem du ska vara rumskamrat med?

  • Vet inte vem jag ska vara rumskamrat med än, för egen del är det lugnt jag kan sova var som helst och med vem som helst.

Vad är det för motstånd som väntar?

  • Det är ett lag jag inte har mött, men som de spelat nu så vill de rulla ganska mycket boll. Samtidigt så förväntar vi oss att ha mest boll, spela ganska likt vi spela mot Sundsvall och fortsätta bygga på vårat spel.

Team TG FF – IFK Norrköping: Elitettan,  12/6 klockan 13.00, Umeå Energi Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser