IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 april, 2022

Ekpolo: “Vi behöver vara en enhet”

Jakten på den första trepoängaren går vidare. Nästa chans blir imorgon då IFK Norrköping möter Kalmar FF borta på Guldfågeln Arena. “Vi behöver hålla huvudet högt och kämpa tillsammans”, säger Godswill Ekpolo inför matchen.

IFK Norrköping reste ned en dag tidigare än vanligt inför bortamatch. I söndags rullade bussen ned till Kalmar och över till Öland för ett tvådagarsläger.

  • Jag gillar att komma iväg några dagar tidigare. Vi får vänja oss vid gräs inför matchen och svetsas samman som grupp, säger Godswill Ekpolo.

Någon träningsläger blev det inte under försäsongen – därför tycker Ekpolo att det är extra viktigt att komma iväg.

  • Det här är värdefullt för mig som ny spelare. Det är väldigt viktigt att komma iväg på träningsläger för att lära känna sina lagkamrater, man kommer nära varandra på ett annat sätt än när man är hemma. Det kan man ta med sig ut på planen.

Imorgon väntar match mot Kalmar. Vad har du för erfarenhet av att möta dem? 

  • Det är ett bra lag som gillar bollinnehav, men de är samtidigt offensivt riktade. Mot lag som vill ha bollen mycket är det viktigt att ha tålamod och att vara smarta. Vi behöver vara farligare när vi attackerar än vi varit tidigare matcher, och det har vi spelare för att vara. Tålamod blir nog en nyckel, säger Godswill Ekpolo.

Som längtar efter tre poäng.

  • Vi behöver vinna så fort som möjligt, och jag tycker vi har förtjänat det. Jag hoppas att vi tar tre poäng imorgon. Jag har varit i det här läget förut och vi behöver hålla huvudet högt och kämpa tillsammans. Alla behöver vara involverade – inte bara de elva spelarna som startar utan hela truppen och supportrarna. Vi behöver vara en enhet.

 

Kalmar FF-IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 5, 26/4 klockan 19.00, Guldfågeln Arena. 

Annonser