IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 maj, 2022

Ekpolo inför Helsingborg borta: “Laget har börjat komma i form”

Godswill Ekpolo har varit ett av de stora utropstecknen i IFK Norrköpings trupp sedan seriestarten. Nu gör han sig redo för mötet med Helsingborgs IF på måndagskvällen. “De matcherna där vi går upp i en ledning måste vi hitta vägar för att också stänga matchen”, säger han inför mötet.

Godswill Ekpolo är ett av nyförvärven till säsongen 2022 som kommit in i truppen och tagit för sig från start. Ödmjuk på sidan av planen – stenhård på. Med sin tuffa och rejäla spelstil har han övertygat och tycker själv att han har växt in i sin roll mer och mer för varje match.

  • Jag tycker att jag själv har blivit mycket bättre nu mot slutet, samtidigt som laget blivit bättre. Det går hand i hand. I de sista matcherna, och speciellt mot Värnamo, visade vi att vi kan spela med ett annat spelsystem också – som vi även lyckades med mot Kalmar FF. Laget har börjat komma i form, vi blir bättre och bättre individuellt och då även bättre som lag, konstaterar Ekpolo.

På de senaste tre matcherna har laget spelat till sig sju poäng – något som såklart förstärker självförtroendet både individuellt och som lag.

  • Vi har ett mål som vi vill uppnå och jag tror att vi bara måste fortsätta jobba på. De två matcherna som vi vunnit har givit oss en större motivation också till att fortsätta trycka oss högre uppåt.

Vad är nästa steg för att utveckla ert spel ännu mer? 

  • Jag tror att vi måste jobba ännu mer både på de offensiva och defensiva delarna. De matcherna där vi går upp i en ledning måste vi hitta vägar för att också stänga matchen. Helt enkelt bli mer stabila, konstaterar Godswill.

Nu är siktet inställt på den tredje raka segern när laget åker ner till Helsingborg för att tampas om tre nya poäng mot nykomlingarna i Allsvenskan.

  • Vi vet att det är ett lag som är väldigt kompakt och bra på deras system. De är starka. Vad jag har sett av matcherna jag kollat på gör de väldigt få misstag. Men vi har väldigt många bra spelare i vårt lag för att kunna störa dem. Vi åker garanterat dit för att ta med oss tre poäng hem, säger Ekpolo.

Helsingborgs IF-IFK Norrköping: Allsvenskan, 26/4 klockan 19.00, Olympia. 

Annonser