IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 september, 2023

Eid: “Ska visa Norrköping vad vi går för”

Ett bittert kvitteringsmål på övertid satte punkt för IFK:s lördagskväll på Grimsta. En fin första halvlek och tvåmålsledning förbyttes mot en sämre andra – och ett oavgjort resultat. Daniel Eid blickar framåt. “Jag ser fram emot helgen, jag tror det blir en kul kamp här hemma i Norrköping”.

IFK lämnade Stockholm med en poäng i lördags.

Daniel Eid, besviken över resultatet, ser fram emot en ny chans på lördag.

  • Det blir en kul kamp här hemma i Norrköping, och skönt att få chans att ta revansch.

Den i somras så fina formen har sviktat de senaste omgångarna och för tillfället har laget bara en vinst på de senaste fem matcherna. Daniel berättar om statusen i truppen och om längtan efter en vinst.

  • Vi mår så bra man kan göra. Klart att en vinst hade betytt otroligt mycket för oss alla, särskilt i det här läget, men jag vill ändå säga att humöret i truppen är okej. Vi är redo att köra vidare. Som fotbollsspelare får man lära sig att ha kort minne och kunna glömma snabbt. Det största fokuset just nu är att gå ut här i helgen och visa hela Norrköping vad vi går för. 

Kommande utmaning är alltså Kalmar FF på hemmaplan. En tuff match och dessutom en chans för IFK att revanschera sig efter vårens förlust på Guldfågeln.

  • Det är ett bra lag som presterat liknande resultat som oss i år. Vi förlorade senast och minns att det var en tuff match som vi borde fått med oss mer från. Det kommer vara intensivt och gå fort, det vet vi. Vi räknar med att det blir tufft. 

Glen Riddersholm med en statusuppdatering…


 

IFK Norrköping

IFK huserar för tillfället på en sjundeplacering – bara en poäng framför Mjällby och en bakom Kalmar. Således finns chansen att passera Kalmar och ta in på femteplacerade Hammarby.

Tabelläget: 7:a | 35 poäng | 38 mål/33 insläppta | 10 – 5 – 9

Flest mål: Arnor Traustason 8 st

Flest framspelningar: Vito Hammershøy-Mistrati 6st

Kalmar FF

Kalmar är ett av seriens formstarkaste lag. De senaste fem matcherna har resulterat i fyra vinster – varav två av dem mot Elfsborg och Häcken.

Tabelläget: 6:a | 36 poäng | 28 mål/31 insläppta | 10 – 6 – 8

Flest mål: Deniz Hümmet 7 st

Flest framspelningar: Simon Skrabb 8 st

IFK Norrköping – Kalmar FF: Allsvenskan omgång 25, lördag 30/9 klockan 17.30, Platinumcars Arena. 

Annonser