IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 maj, 2022

Eid inför hemmamatchen mot IFK Värnamo: “Ska fortsätta vara med och bidra”

Den 23-årige norrmannen Daniel Eid var med och bidrog när IFK Norrköping vann med 2-1 mot Kalmar FF senast. Nu hoppas han vara med och bidra till nästa seger mot IFK Värnamo. “Här på hemmaplan kommer vi spela lite annorlunda mot vad vi gjort borta”, säger Eid inför måndagens möte.

Norrmannen Daniel Eid var med och bidrog till de båda målen mot Kalmar FF senast och tycker om den typen av kämpamatcher där laget tillsammans får göra allt för varandra för att till slut vinna matchen.

  • Det var kul att vara involverad i målen. Jag har spelat matcher likt den mot Kalmar förut och har kunnat hantera det då. Så det är klart att det ger självförtroende, säger Daniel Eid med ett leende.

Nu har laget sina tre sköna första poäng i ryggen och hoppas kunna rida på energin som det givit till hemmamatchen mot IFK Värnamo som spelas under måndagen med matchstart klockan 19:00.

  • Det är fantastiskt skönt att få med sig trepoängaren, speciellt på det sättet vi gjorde det med den kampen det blev. Vi stod samlade som lag och det var otroligt härligt att få fira med supportrarna efteråt. Det hoppas jag att vi får göra på måndag inför Curvan också, säger Eid med ett leende.

På andra sidan i kamratmötet står en av seriens nykomlingar där den tidigare assisterande tränaren Kim Hellberg numera huserar. Gästerna har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Till skillnad mot mötet med Kalmar FF tror Daniel Eid att det kommer bli mer finlir än kamp i mötet.

  • Vi vill bara fortsätta bygga på det vi har gjort. Här på hemmaplan kommer vi spela lite annorlunda mot vad vi gjort borta. Vi ska ut och styra, gå ut högt och dominera spelet. Men det handlar också om att vinna matchen i matchen, säger han.

Hur känns det för egen del nu? 

  • Det känns bättre och bättre. Jag ska fortsätta bygga på min prestation nu och fortsätta vara med och bidra till tre poäng framöver.

På bilden har Daniel Eid en röd wct-jacka som släpptes i IFK-shopen i fredags. Den finns att köpa här. 

IFK Norrköping–IFK Värnamo, 2/5 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser