IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 april, 2022

Eid inför BK Häcken hemma: “Gäller att få lite självförtroende i det man gör offensivt”

Efter tre tunga förluster med ett bra spel kämpar IFK Norrköping med att få prestationen till att resultera i poäng. Nu väntar BK Häcken på hemmaplan som nästa chans till revansch. “Det är många poäng kvar att spela om”, säger det norske nyförvärvet Daniel Eid.

Tre matcher – tre förluster. Nu vill IFK Norrköping bryta den negativa trenden och få med sig poängen – oavsett hur det ser ut. Bortamatchen mot Djurgården var tung men laget hinner inte gräva ner sig för mycket då nästa avspark sker på onsdagen klockan 19:00 på Platinumcars Arena.

  •  Vi får ta med oss det som är bra från matcherna och försöka att använda resultatet som en motivation. Nu behöver vi poäng, säger Eid.

Hur jobbar man för att inte hamna i ett negativt tänk? 

  • Det är att försöka lägga undan det som är negativt snabbt och ta med sig det som är bra från matcherna. Såklart ska man kolla på det som man kan göra bättre, men du ska fortfarande komma till träningen med ett leende på läpparna och tänka positivt. Det hjälper inte att gräva ner sig för mycket nu. Det är många poäng kvar att spela om och om vi fortsätter som vi gör men skapar lite mer chanser, är lite mer effektiva på sista tredjedelen och håller igen bakåt så tror jag att det kommer bli väldigt bra.

Motståndarna BK Häcken kommer senast från en 0-2-förlust mot IFK Göteborg. Innan dess har Göteborgslaget två vinster.

  • För oss handlar det om att hålla kropparna hela och fräscha och skifta om till ett bra humör. Vi vet om att vi kan slå alla lag i ligan, säger Eid.

Hur bra är du själv på att ladda om?

  • Jag tycker att jag är bra på det. Man har ju spelat en del fotbollsmatcher och man får lära sig att släppa både vinster och förluster.

Det norske nyförvärvet har startat alla allsvenska matcher hittills och tycker själv att han har haft både toppar och dalar i sitt spel – men att han också kommit in i det allsvenska spelet mer och mer för varje match.

  • Jag tycker det går bättre och bättre men det är klart att man önskar att det gått ännu bättre än vad det gjort. Det har tagit emot lite på den sista tredjedelen och man kanske ska våga utmana lite mer och tro på sig själv. Det gäller att få lite självförtroende i det man gör offensivt. Men det kommer, säger han.

Något mer du har på hjärtat som du vill säga? 

  • Ja, vi har haft en fantastiskt uppslutning både dagen före match (den öppna fredagsträningen förra veckan) och mot Djurgården från supportrarna. Stöttningen är fantastisk. All heder till de som stöttar oss både på träningen och på match. Det är fantastiskt.

IFK Norrköping–BK Häcken: 20/4 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Foto: Bildbyrån

Annonser