IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 februari, 2022

Egeriis inför Bollstanäs hemma: “Vi har jobbat mycket med vår tajming”

Efter en tuff kamp mot damallsvenska Linköping FC på bortaplan är det dags för säsongens första träningsmatch på hemmaplan mot Bollstanäs SK. “Det är en bra värdemätare för oss för att se var vi ligger”, säger Jennie Egeriis.

IFK Norrköping har tittat på och analyserat den första träningsmatchen mot Linköping FC efter förra helgens 1-3-förlust mot det damallsvenska motståndet. Några förbättringsområden som laget tar med sig från matchen är att de behöver bli bättre i positionsspelet och att passningskvaliteten behöver öka – men att de är nöjda med prestationen överlag.

  • Vi kom fram till att vi gjorde en bra prestation mot ett allsvenskt lag och kunde stå upp ganska bra rent försvarsmässigt. Sen är det tråkigt med självmålet, men det är sånt som händer. Det är ändå första matchen med många nya spelare som ska spela ihop sig. Vi var ganska nöjda efteråt. Det var en bra första match, säger IFK-anfallaren Jennie Egeriis.

Under träningsveckan som gått har fokus lagts över mer på anfallsspelet.

  • Vi har jobbat mycket med vår tajming och med att hitta varandra lite mer. Sen gick vi igenom det vi såg att vi behövde förbättra från träningsmatchen. Vi fortsätter såklart med fysträningen också, berättar Egeriis.

Efter fredagsmatchen hade IFK en heldag med varandra på Jönsberska idrottskola för att gå igenom säsongen 2022 där bland annat medieträning, kosthållning och återhämtning var några av ämnena som togs upp.

  • Det jag tar med mig från kostrådgivningen är att man med ganska enkla medel kan göra sin kost bättre och gynnsam. Vi pratade om att man inte behöver ta bort så mycket i sina kostvanor utan snarare lägga till livsmedel som kan göra en stor skillnad. Men sen gick vi också igenom återhämtning och fick övningar som vi kunde göra. Det var väldigt nyttigt, konstaterar Egeriis.

Med en vecka som innehållit analys och ny kunskap gör sig laget redo för en ny match. Denna gång är det förra säsongens seriekonkurrenter Bollstanäs SK som står för motståndet. Ett lag som numera återfinns i division 1 efter degraderingen förra säsongen.

  • Fokus är att försöka sätta det vi pratat om att förbättra efter matchen mot LFC. Sen blir det förhoppningsvis en match där vi kan känna att det är ett lag som vi ska prestera mot. Det är en bra värdemätare för oss för att se var vi ligger.

Har du någon koll på hur Bollstanäs ser ut truppmässigt efter degraderingen? 

  • Nej, den enda jag vet har försvunnit från dem är Elsa Burvall, säger Egeriis och skrattar.
  • Det är väl positivt för oss att hon spelar med oss nu. Hon kan säkert ge lite tips på vilka spelare som är bra och om det är något speciellt vi behöver tänka på.

 IFK Norrköping– Bollstanäs SK, lördag 5 januari 14.30, Platinumcars Arena

  • Träningsmatchen mot Bollstanäs SK sänds inte av NT – men flera träningsmatcher och säsongen 2022 i Elitettan sänds. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu. Med detta abonnemang har du även tillgång till herrarnas träningsmatch mot Västerås SK på söndag.
  • Till matchen mot Bollstanäs SK är det fritt inträde och den västra läktaren är öppen från 13:30. Parkeringen på Södra Plan är öppen för fri parkering. Kiosker är öppna med sedvanligt sortiment.

Annonser