2 juni, 2023

Egeriis efter förlusten “Vi kommer ut med bra energi”

IFK Norrköping öppnar starkt mot Hammarby och tar ledningen tidigt i matchen. Maika Hamano biter tillbaka och gör både kvitteringsmål och ledningsmål för Hammarby som slutligen vinner matchen på hemmaplan.

IFK Norrköping startar matchen med hög energi och virvlar fram på kanterna med både yttrar och ytterbackar. Det är en helt jämn tillställning där bollinnehavet är jämt fördelat och bägge lag testar varandra prövande. Det spelskickliga Hammarby letar öppningar men IFK står lågt och är följsamma när bollen färdas i sidled och i djupled. Tack vare spelet på kanterna kommer IFK fram till ledningsmålet. Jennie Egeriis fångar upp ett tidigare inlägg som studsat ut till hennes kant, hon slår tillbaka bollen in i box där My Cato tränger sig fram och nickar in 1-0 mot bortaklacken. Spelet fortsätter i likande stil men Hammarby får en bra period som genererar fem raka hörnor, IFK fredar men kvitteringen kommer kort därpå. Ebba Handfast, med Madelen Janogy i ryggen, får inte till rensningen utan bollen läggs snarare upp för Maika Hamano som slår in bollen i krysset. IFK är fortsatt farliga och det blir ett jätteläge att återta ledningen. Elsa Burvall vinner boll högt upp och drar på sig tre spelare när hon springer in i boxen med boll, en helt ren Wilma Leidhammar får passningen men avslutet finns det mer att önska av och Tamminen som rusar ut kan rädda.

I andra halvlek får Hammarby ett litet övertag och IFK har svårare att ta sig fram på kanterna som de gjort framgångsrikt tidigare i matchen. Hammarby vinner frispark i ett bra läge och Kyra Cooney-Cross chippar bollen till Maika Hamano som tar ner bollen och avslutar i bortre hörnet. IFK etablerar i perioder ett spel som tar dem framåt i plan men det som var en jämn match i första halvlek tippar över till Hammarby i andra halvlek. Wilma Leidhammar får till ett avslut men bortom det så kan Hammarby kontrollera matchen in i mål med några fler halvchanser skapade.

Jennie Egeriis efter matchen

• Det känns såklart surt att förlora, en bra analys kan jag sätta efter att jag sett matchen men vi gör en bra första halvlek som chockar dem när vi kommer fram bra på kanterna. I andra halvlek har de bra perioder, vi har också det, men de får lite för mycket övertag och vi passar fel en del. De kommer in i matchen och får in målet på hörnan till 2-1. Trist, det känns som att vi hade kunnat undvika den situationen.

Hur kändes utgångsläget efter att My nickade in ditt inlägg?

• Det kändes så bra, vi fortsatte trycka på och kunde gjort 2-0. Massor energi fick vi och det kändes som att målet var på väg. Tråkigt att vi inte håller i men det är ett steg framåt för vår del att vi skapar så mycket detta spelsätt när vi har tre mittbackar. Det här är vår bästa match hittills med denna formation.

Ännu en förlust tyvärr, vad tar du med dig mer från spelet?

• Det är positivt att de inte kunde skjuta utifrån så ofta, det betyder att vi varit kompakta och de måste jobba från kanterna som i regel ger sämre målchanser. Idag tände vi till efter en tuffare period och kommer ut med så bra energi. Det är inte lätt att göra så det vill jag verkligen ge mina lagkamrater en eloge för.

Hammarby IF – IFK Norrköping: 2-1 : OBOS Damallsvenskan, omgång 11, Hammarby IP, 2/6.

Mål: 0-1 My Cato (12′), 1-1 Maika Hamano (31′), 2-1 Maika Hamano (55′)

Varningar IFK: Irma Cajlakovic Hammarby: Hanna Folkesson

Startelvan: Sofia Hjern – Sabina Ravnell (84′), Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis (84′) – Elsa Burvall (74′), Vilma Koivisto – Robertson (74′), Leidhammar, Cato

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Azumah Bugre, Chelsie Dawber (84′), Dilja Ýr Zomers (84′), Lisa Johansson (74′), Lovisa Gustafsson (74′)