17 augusti, 2020

Efterlängtad seger i Göteborg

Efter fem segerlösa matcher vann IFK Norrköping igen med 1-3 borta mot IFK Göteborg. “Det var väldigt viktigt att vi kunde studsa tillbaka och ta tre poäng”, säger manager Jens Gustafsson efter matchen.

Pontus Almqvist gav IFK Norrköping redan i den fjärde minuten. Ísak Bergmann Jóhannesson snodde åt sig bollen när Göteborg passade för snålt vid mittlinjen. Ìsak väggspelade med Thern, avancerade mot straffområdet och släppte bollen i precis rätt ögonblick till Pontus Almqvist till vänster om honom. Almqvist tog med sig bollen i friläget och rullade lugnt in 0-1 med högerfoten vid bortre stolpen.

Spelmässigt var det en jämn halvlek men IFK Norrköping var farligare i offensiv riktning. I den 30:e minuten utökades ledningen när Christoffer Nyman gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Linus Wahlqvist fick bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Totte i straffområdet. Totte placerade säkert in 0-2 med huvudet bakom en chanslös Anestis i mål.

IFK Norrköping gick till halvtidspaus med en 0-2-ledning och behöll den fram till minut 60. Då reducerade Göteborg när Patrik Karlsson Lagemyr stack in bakom IFK:s backlinje och gjorde 1-2 i friläge. Göteborg fick kvitteringsvittring i mitten av andra men innan någon ordentlig forcering gjordes dödade Jonathan Levi spänningen. Thern slog en öppnande passning till Ísak Bergmann Jóhannesson på vänsterkanten och IFK fyllde på med gott om folk mot ett oförberett Göteborgsförsvar. Bergmann Jóhannesson la upp bollen till Jonathan Levi som drog till med ett distansskott några meter utanför straffområdet och bollen borrades otagbart in i hörnet till 1-3.

• Jag tycker att vi har presterat mer än vad poängutdelningen gett oss under den senaste tiden, och därför var det väldigt viktigt att vi kunde studsa tillbaka och ta tre poäng. säger Jens Gustafsson.
  • Jag tycker att spelarna har jobbat väldigt bra under den tyngre perioden, både med sig själva och laget. De har tagit ansvar i den tuffa tid vi förhoppningsvis lägger bakom oss nu. Vi får fira tre poäng och gör det med en träningsvecka framför oss, och det är viktigt för det unga laget vi besitter för att hämta kraft och tydlighet i hur vi vill agera framöver.

Se eftersnack på solidsport – klicka här.

Matchfakta: IFK Göteborg – IFK Norrköping 1 – 3 (0 – 2)
Målen: 0 – 1 Pontus Almqvist 4′, Christoffer Nyman 0 – 2 30′, Patrik Karlsson Lagemyr 1 – 2 61′, Jonathan Levi 1 – 3 76′.
Varning, IFK Göteborg: André Calisir 79′, Tobias Sana 90′ . IFK Norrköping: –
Domare: Victor Wolf
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist (82), Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Simon Thern, Alexander Fransson (63), Eric Smith, Ísak Bergmann Jóhannesson (82) –  Christoffer Nyman (71), Pontus Almqvist (63).
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Henrik Castegren (82), Andreas Blomqvist (82), Abdulrazak Ishaq, Sead Haksabanovic (63), Jonathan Levi (63), Linus Hallenius (71).

Nästa match: Måndag 24:e augusti hemma mot BK Häcken klockan 19.00.