IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 juni, 2021

Efterlängtad islossning och tre poäng mot Bollstanäs

Efter fyra raka förluster är IFK Norrköping tillbaka på vinnarspåret – och det var en lika viktig som skön seger under torsdagskvällen: “När vi spelar enkelt och gör det vi ska, det är då det sitter på plats”, sa Irmeli Jonsson efter 4-0 (1-0) mot Bollstanäs SK.

Det var varmt och det var revanschsuget – Platinumcars Arena bjöd på en alldeles förträfflig junikväll under torsdagen.
   Och ett möte mellan två lag som ville och behövde ta tre poäng.

Det dröjde inte ens en minut innan Bollstanäs och Anna Thim hade tagit det första avslutet på mål.
   Just den spelaren skulle visa sig ligga bakom de farligaste chanserna för gästerna.
   IFK inledde positivt med en bra press och bra aggressivitet och hittade tämligen omgående möjligheter på kanterna.
   Det var också från en kant 1-0 kom.
   Grace Demir tog emot, sulade fram bollen och slog in ett inlägg som försvararen med en felträff skickade in bakom egen målvakt. Då hade det gått åtta minuter. En skön och behövlig start för IFK.
   Samarbetet mellan ytterback och yttermittfältare fungerade bra där både Alma Sjödahl och Lovisa Gustafsson hotade i djupled.
   Visst kom det avslut från båda lagen – men aldrig tillräckligt vasst för att sätta de respektive målvakterna på prov.
   Det var ofta ganska nära men aldrig mer än så.
   Efter halvtimmen spelad hade matchbilden jämnat ut sig även om den mesta fotbollen spelades centralt. Det var två försvarsstarka lag som inte ville ge bort några extra meter.
   Hjern gjorde en fin räddning på ett Thim-avslut och Molly Wiklanders avslut susade precis utanför stolpen.
   Det var fram och tillbaka men 1-0 i paus.
   -Vi agerade bra. Vi spelade enkelt, vi trycker ner dem och de får inte så många lägen. Vi gör det vi ska, sa Irmeli Jonsson om den första halvleken.

Bollstanäs öppnade den andra halvleken på samma sätt som den första – genom att sätta Thim i arbete. Men återigen stod Hjern på rätt plats och såg till att hålla den sista utposten säkert.
   Därifrån ökade IFK och hittade fler och fler bollar i de yttre korridorerna.
   Speeden i Jennie Egeriis och Demir såg till att trötta ut gästerna och snart hade IFK hittat in i ett lugn och tålamod som saknats de senaste matcherna.
   Egeriis hittade Gustafsson som avslutade med högern. Strax efteråt klev hon in från andra hållet och sköt.
   Det hände en del mellan forwardsparet.
   Ju längre halvleken led, desto mer tog IFK över och Bollstanäs omställningar kom med allt större mellanrum. Likväl stod det bara 1-0 och med kvarten kvar tvingades Hjern tippa ett skott i ribban.
   Fyra minuter senare hade IFK gjort 2-0.
   Gustafsson tog fram boll på vänsterkanten, avancerade framåt mot kortlinjen och hittade ett inlägg till inbytte Emelie Johansson som vände i luften och språngnickade in sitt andra mål för säsongen.
   Därefter öste IFK på.
   Ebba Sjögren träffade stolpen – likt hon gjort i nästa samtliga matcher – och Egeriis fortsatte att ta enorma löpmeter. Först ordnade hon fram en hörna och sedan steppade hon upp och prickade pannan på Irma Cajlaković som nickade in 3-0.
   Innan det var över hade Egeriis först träffat målramen och på returen dundrade Fiona Eriksson in 4-0.
   Det blev en efterlängtad islossning för IFK.

Irmeli Jonsson kom in i paus istället för Alma Sjödahl. Det var en lättad känsla efter slutsignalen.
   -Väldigt skönt. Vi har haft det tufft i många matcher där det inte stämt för oss. Idag spelar vi enkelt och gör det vi ska och då trillar bollarna in. Äntligen fick vi bryta den negativa trenden. Det kommer ge oss mycket energi framöver.
   Tre sena mål är ett bevis på att IFK tröttade ut sina motståndare.
   -Vi gör byten som ger energi, spelar enkelt och försöker hitta bollar bakom, vilket vi gjorde. Det leder till många chanser och det är då vi gör mål. Det var skönt att få in 2-0 – det betydde mycket. Vi fick mer energi att kriga in fler mål. Även om det är tre poäng vi spelar för så höjer det såklart självförtroendet när fler bollar trillar in.
   Vad var det som fungerade idag?
   -När vi spelar enkelt och gör det vi ska, det är då det sitter på plats. Det tryckte vi på väldigt mycket den här veckan och det fick vi att stämma idag, sa Irmeli Jonsson.

Matchfakta
IFK Norrköping-Bollstanäs SK (1-0) 4-0
Elitettan (9:26)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (8) Självmål, 2-0 (79) Emelie Johansson (pass Lovisa Gustafsson), 3-0 (86) Irma Cajlaković (Jennie Egeriis), 4-0 (90+5) Fiona Eriksson
Varningar: –
Domare: Emanoel Tanzi
Publik: 157
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 24. Irma Cajlaković, 20. Selma Cajlaković, 4. Alva Lundin, 16. Grace Demir (65′ 6. Emelie Johansson) – 10. Alma Sjödahl (46′ 14. Irmeli Jonsson), 21. Ebba Sjögren, 2. Selma Berggren (65′ 13. Fiona Eriksson), 8. Molly Wiklander (73′ 9. Selma Nyström) – 15. Lovisa Gustafsson (84′ 5. Chloe Eriksson), 11. Jennie Egeriis
Ej använda ersättare: 99. Cornelia Baldi Sundelius (mv)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser