IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 maj, 2022

Efter 5-1 mot GIF Sundsvall hemma: Jonathan Levi har hittat målformen

Med sina två mål och två assist mot GIF Sundsvall har Jonathan Levi levererat fem mål och tre assist på åtta matcher. “Det är kul att göra mål och det är kul att vinna med många bollar”, säger 26-åringen efter 5-1-segern på Platinumcars Arena.

Det var inget snack om saken. IFK Norrköping var det bättre laget från start till mål och det syntes att GIF Sundsvall gick in i matchen med ett sargat självförtroende. Samtidigt så hittade IFK luckorna i gästernas försvar och hade farten med sig i ett rakare spel mot mål – något som saknades i starten av serien. Hemmalaget kunde gjort betydligt flera mål – men när domaren blåste av matchen stod det 5-1 på tavlan.

  • Det var länge sedan vi hade en match där klockan börjat ticka upp mot 70-75 minuter och man bara kunnat städa av matchen. Det var skönt att vara trygg där. Vi gör det väldigt bra idag och får ut väldigt mycket som vi har jobbat på. Vi har varit väldigt ödmjuka fast vi hade tre raka segrar med oss och har kommit hit denna veckan till träningarna och sagt att vi har en bra form poängmässigt men ska fortsätta jobba hårt då vårt spel inte suttit till hundra procent. Det är sjukt imponerande, att efter tre raka segrar, bara gå in och ha den mentaliteten. All heder till mina lagkamrater och ledarstaben, säger Jonathan Levi efter matchen.

Två mål och två assist signerades Jonathan Levi och det är inget snack om att IFK:s giftiga vänsterfot har ett bra flyt just nu.

  • Det hade varit dumt att säga att jag inte har ett bra självförtroende nu, säger Levi och skrattar till innan han fortsätter:
  • Det är det här jag har saknat lite. Jag har varit duktig i spelet men inte fått ut poängen i alla lägen. Idag kommer jag i väldigt bra utrymmen och hittar min roll väldigt bra. Sen ska jag vara lite mer skarp i de sista detaljerna, men det kommer.

Vid det första målet såg det ut som att du fick bollen lite för långt ifrån dig för att kunna lägga en pass – och bestämde dig då för att gå med fart mot mål själv istället. 

  • Ja, det var nästan lite så. Totte löper så pass bra varje gång att man vill sätta bollen på honom varje gång. Men den här gången hinner jag inte tänka och då får jag gör det själv istället, säger Levi och tar ett djupt andetag innan han fortsätter:
  • De är konstigt för alla är på mig om att jag ska skjuta mer förutom jag själv. Det brukar vara tvärtom.

Till nästa match väntar Hammarby IF på bortaplan (biljetter till bortamatchen köper du genom att klicka här) – ett lag som till skillnad från dagens motståndare har ett bra flyt och starkt självförtroende.

  • Det är annorlunda att spela på hemmaplan mot ett Sundsvall som kanske inte är där mentalt mot att gå in på Tele2 Arena mot ett Hammarby som flyger. Det är klart att den matchen kommer bli annorlunda och att vi kommer få spela lite annorlunda mot hur vi gjorde idag. Det gäller att vara mer noggrann med vissa detaljer. Vi ska åka till Stockholm med en ödmjukhet, för det kommer inte vara samma matchbild.

Och det gäller för dig att våga skjuta där också. 

  • Precis, jag ska försöka – och inte passa Totte för mycket, avslutar Levi med ett stort leende.

IFK Norrköping-GIF Sundsvall: 5-1 

Målen: 1-0 Totte Nyman 6′, 2-0 Jonathan Levi 28′, 3-0 Jacob Ortmark 31′, 4-0 Jonathan Levi 39′, 5-0 Jacob Ortmark 70′ 5-1 Saku Ylätupa 79′. 

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist Egnell (74′), Filip Dagerstål – Daniel Eid, Jacob Ortmark (85′), Abdulrazaq Ishaq, Jean Carlos de Brito – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (74′), Eman Markovic (85′).

Avbytare: Otto Lindell, Egzon Binaku, Marco Lund (74′), Christopher Telo, Ari Skúlason (85′), Lucas Lima (74′), Maic Sema (85′).

Annonser